Software

Lista articolelor despre software pe AflaCum.ro

Articole despre software

Citeste cele mai noi articole despre software publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre software, pe AflaCum.ro!

Daca ai un calculator vechi, depasit de noile cerinte, nu il arunca! Cu doar 25 dolari(aproximativ 108 lei), poti cumpara un program care sa-l transforme intr-un PC performant!

O companie americana a anuntat lansarea unui pachet software, care va face minuni cu PC-ul tau vechi! Pus pe un mic stick USB, acest soft va creste vizibil rapiditatea computerului care pana acum se misca precum un melc!

Pentru 24,99 dolari, stick-ul USB al companiei Xtra-PC ruleaza un sistem complet nou de operare, neafectand datele personale. Noul sistem va permite sa vizionezi filme, sa asculti muzica, sa joci unele jocuri populare si sa folosesti anumite documente.  Softul poate fi utilizat chiar daca PC-ul cel vechi nu mai are hard disk! Cum e posibil? Programul ruleaza direct de pe USB si se instaleaza numai in memoria RAM.

Daca sunt folosite timp indelungat, computerele nu mai functioneaza la viteza de odinioara si pot aparea tot felul de probleme.

Iata cum puteti sa faceti ordine in computer si cum puteti scapa, in mod gratuit, de problemele legate de acesta:

Updati-va software-ul, ori de cate ori computerul va solicita aceasta actiune. Acest lucru este valabil si pentru antivirus, curatarea discului si update-urile legate de securitate. De asemenea este indicat sa va updatati browserul, deoarece noile editii contin upgrade-uri de securitate. Updatarea software-ului va ajuta sa preveniti eventualele probleme, inainte ca acestea sa apara.

Daca doriti sa faceti copii ale filmelor preferate, pentru a nu uza prea tare DVD-urile originale, tot ce trebuie sa faceti este sa le inscriptionari pe alte DVD-uri.

Iata cum puteti inscriptiona un film pe DVD:

Alegeti un software de inscriptionare, cum ar fi DVDShrink (gratuit) sau Nero (pret moderat), care sunt usor de utilizat.

Exista o serie de aplicatii legate de formatul PDF al documentelor.

Unele dintre acestea pot transforma anumite fisiere in PDF sau invers, iar altele deschid si citesc fisiere PDF. Pentru a imparti un document PDF in fisiere multiple, aveti nevoie de un software care poate crea si edita fisiere PDF, dupa cum urmeaza:

Folositi un creator PDF. Instalati un astfel de software, lansati si deschideti un anumit document. Cea mai populara aplicatie de acest gen este Adobe Acrobat ( a nu se confunda cu Adobe Reader, care doar citeste PDF-urile).  

Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti un antivirus sau un program de scanare a virusilor:

Frecventa actualizarii definitiilor de virusi  reprezinta elementele pe care un antivirus le foloseste pentru a determina daca un computer este virusat. Daca acestea sunt aduse frecvent la zi, riscul virusarii scade. Asadar este indicat sa alegeti un program antivirus care actualizeaza definitiile de virusi rapid si des.

Este important ca definitiile de virusi sa fie actualizate in mod automat, deoarece virusii actioneaza rapid, iar actualizarile manuale sunt mult mai lente decat cele automate, crescand riscul virusarii mai rapide a computerului.

Driverele sunt parti ale software-ului unui computer, care permit unitatii centrale (CPU) a computerului sa comunice cu componentele instalate, cum ar fi imprimanta sau placa video.

Driverele video sunt de obicei specifice unui sistem de operare. Windows XP foloseste drivere diferite de Windows Vista sau Windows 7. Driverele pot fi uneori virusate sau invechite, asadar este util de stiut cum pot fi instalate.

Update automat al driverului in Windows:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In prezent, multi furnizori de software ofera programe antivirus gratuite, iar adeseori utilizatorilor le este greu sa...
Daca, din diverse motive, iti doresti sau ai nevoie sa iti inregistrezi convorbirile telefonice, dar nu stii...
In ultimii ani, internetul a capatat o importanta imensa in vietile fiecaruia dintre noi. Il folosim pentru...
Hard diskul unui calculator poate fi impartit in mai multe zone, numite partitii. Fiecarei partitii i se...