Cum sa-ti schimbi adresa IP

Cum sa-ti schimbi adresa IP

O adresa de Protocol de Internet, cunoscuta simplu ca adresa IP reprezinta un identificator numeric asociat unui dispozitiv (PC, laptop, telefonetc.) conectat la o retea.

Adresa IP este folosita pentru a identifica dispozitivul in cadrul unei retele si a putea comunica in ambele directii cu el, fiind compusa din 4 cifre, separate printr-un punct si folosite in mod binar, cu valori cuprinse intre 0 si 225, de exemplu: 87.248.122.122.

Daca adresa de IP v-a fost blocata, nu puteti accesa anumite servicii online sau pur si simplu nu doriti sa fiti recunoscuti dupa IP, o puteti schimba, dupa cum urmeaza:

1. In Windows
Deschideti fereastra liniei de comanda, dand click pe butonun Start sau selectand Run. Cand aceasta se deschide, tastati "cmd" in casuta de text si dati click pe OK.

Aflati adresa de IP curenta a computerului, tastand "ipconfig /release" in fereastra liniei de comanda si apasand tasta Enter.

Schimbati-va adresa de IP, tastand "ipconfig /renew" in fereastra liniei de comanda si apasand Enter. Veti obtine, astfel, o noua adresa de IP, diferita de cea anterioara.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza: 1. Deschideti casuta Run....
Cunoasterea versiunii Windows de pe un calculator sau laptop este necesara in vederea remedierii anumitor probleme sau...
Hard diskul unui calculator poate fi impartit in mai multe zone, numite partitii. Fiecarei partitii i se...