Cum se face un start-up mai rapid al unui computer

Cum se face un start-up mai rapid al unui computer

Internetul poate avea atat efecte pozitive, cat si negative, in ceea ce priveste computerele, asigurandu-le o viteza de functionare optima sau dimpotriva incetinindu-le.

Iata cateva lucruri pe care le puteti face, pentru a asigura un start-up mai rapid al unui computer:

- Downloadati urmatoarele programe gratuite: anti-spyware, Adaware, and Spybot

- Instalati prima data programul anti-spyware, lasandu-le pe celelalte doua pe mai tarziu.

- Configurati sistemul. Din meniul Start, scrieti msconfig in casuta de dialog si apasati Enter, asteptand ca computerul sa ruleze comanda.

- Inlaturati programele care nu va sunt necesare, dand click pe ele din lista si apasand startup.

- Reporniti computerul si treceti in safe mode, apasand tasta F8, dupa care vor aparea icoanele pe desktop.

- Mergeti la control panel si alegeti add/delete programs. Treceti programele sterse prin anti-spyware instalat anterior.

- Goliti folderul temporar. Ori de cate ori descarcati fisiere de pe Internet, acestea merg intr-un folder temporar, inainte de a fi salvate unde doriti. Goliti toate fisierele din folderul temporar, pentru ca computerul sa se porneasca mai rapid.

- Instalati programele Adaware si Spybot. Downloadati aceste programe, cat inca computerul este in safe mode, apoi instalati-le, rulandu-le separat in computer. Aceste programe vor inlatura orice program suspect instalat in computer, de genul root kit.

- Scapati de root kits. Pentru aceasta veti avea nevoie de un program numit BLBeta Expert, pe care il puteti downloada din F-Secure Blacklight. Dupa ce ati descarcat si instalat acest program, dati click pe icoana sa, pentru ca acesta sa stearga root kits din computer.

- Dati restart la computer. Dupa ce ati urmat toate procedurile, trebuie sa reporniti computerul, pentru ca schimbarile sa fie acceptate de sistem.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Majoritatea utilizatorilor Ethernet sunt nemultumiti de faptul ca nu se pot conecta la internet de pe smarthphone,...
Daca aveti multe poze in computer poate fi destul de greu sa le tineti evidenta, mai ales...
Computerele conectate la Internet trebuie protejate impotriva virusilor obisnuiti, importiva spyware, malware si a virusilor de tip...