Cum se regleaza rezolutia ecranului unui computer?

Cum se regleaza rezolutia ecranului unui computer?

Ecranul unui computer este format dintr-un set de „puncte”, precum fotografiile din ziar.

Cu cat este mai mare numarul de puncte per inch, cu atat rezolutia ecranului este mai mare. Aceasta poate fi reglata in Windows prin Display Properties (afisare proprietati) –Settings (setari), dupa cum urmeaza:

Dati click dreapta pe wallpaper pentru a ajunge in Display Properties. Selectati Properties din meniul care apare (de obicei ultima optiune din lista). Casuta de dialog Display Properties are un numar de butoane in partea de sus, pentru diferite aspecte ale ecranului: Themes, Desktop, Screen Saver, Appearance, Settings.

Alegeti Settings si cautati in partea stanga, la mijloc, optiunea Screen Resolution, sub care veti gasi un slider Less.................More. Sub acest slider veti gasi cifrele rezolutiei, iar sliderul va va permite sa optati pentru 800 per 600 pixeli, 1280 per 1024 pixeli, etc. ca metoda alternativa, puteti accesa Display Properties din Control Panel, prin butonul de Start.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Windows 10 Creators Update beneficiaza de functia Night Light. Prin intermediul acesteia poti dormi mai linistit prin...
Tasta Windows(Win), pe care o gasesti pe orice tastatura de laptop sau PC, nu serveste doar pentru...
Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza: 1. Deschideti casuta Run....