Reteta: Sos de cafea

 Reteta: Sos de cafea

Ideal pentru aromatizarea diverselor prajituri, budinci, inghetate si sufleuri, sosul de cafea este un preparat delicios care iti poate indulci ziua.

Ingrrediente:

- 1/2 litru lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie,
- 2 linguri esenta de cafea.

Mod de preparare:

1

Se fierbe laptele in care se adauga doua linguri esenta de cafea, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora.

2

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau in lipsa, faina.

3

Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu.

4

Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa.

Mod de servire:

Se serveste cald sau rece.

Etichete: cafea, sos cafea, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cafeaua este consumata la scara larga pe tot Mapamondul. Practic, omul modern nu poate trai fara aceasta...
Oamenii au crezut in superstitii, din cele mai vechi timpuri. In zilele noastre, acestea au ramas aproape...
Cafeaua - licoarea preferata de majoritatea oamenilor in diminetile grele. Ti s-au spus atatea despre ea: ba...