Chiar daca este blamata de nutritionisi si doctori, maioneza este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate sosuri ale planetei, sosul de maioneza fiind prezent in foarte multe retete.
Afla care sunt ingredientele si cum se prepara sosul de maioneza.
Ingrediente:
-3 galbenusuri,
-300 g ulei,
-1 lingurita zeama de lamaie sau otet,
-sare
1
Mai intai separi albusurile de galbenusuri. Dupa ce le-ai separat, pui galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare.
2
Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.
3
Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. In acest timp se bate mereu cu telul, punand din cand in cand si putina lamaie.
4
Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
5
Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.
Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare.
Pont! Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.