Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.
Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.
Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa, dar mai ales pentru icrele sale din care se obtine caviar.
Ingrediente:
- 1,5 kg morun,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- o frunza de dafin,
- 6 cartofi,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata bucatile de morun, se spala bine cu apa rece si se lasa cu sare timp de jumatate de ora.
Se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavatul de supa si fruna de dafin.
Cand zarzavatul este fiert se pune nisetrul si cartofii curatati.
Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic.
Se tine sa se raceasca in apa lui.
Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece. Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna.
Se serveste cu sos de maioneza.
Similar se prepara si pastruga rasol, un peste de marime medie din clasa sturionilor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.