Morun rasol

Morun rasol

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Acesta este apreciat atat pentru carnea sa gustoasa, dar mai ales pentru icrele sale din care se obtine caviar.

Ingrediente:

- 1,5 kg morun,

- 1 ceapa,

- 1 morcov,

- 1 patrunjel,

- o frunza de dafin,

- 6 cartofi,

-  sare.

Mod de preparare:

1

Se curata bucatile de morun, se spala bine cu apa rece si se lasa cu sare timp de jumatate de ora.

2

Se pun la fiert in apa cu sare, ceapa, zarzavatul de supa si fruna de dafin.

3

Cand zarzavatul este fiert se pune nisetrul si cartofii curatati.

4

Se lasa sa fiarba jumatate de ora, la foc mic.

5

Se tine sa se raceasca in apa lui.

6

Pestele se taie mult mai usor felii, cand este rece. Se aseaza pe farfurie, cu cartofii fierti  imprejur si frunza de salata verde, felii de rosii sau ridichi de luna.

7

Se serveste cu sos de maioneza.

Similar se prepara si pastruga rasol, un peste de marime medie din clasa sturionilor.

Etichete: morun, rasol, sos maioneza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in...
Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa...
Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare