Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

O ciorba de verdeturi ideala pentru sezonul de primavara este cea de urzici.

Bune pentru detoxifierea organismului si pentru circulatia sanguina, urzicile se prepara cu bors, orez si sunt gata pentru pranz in maxim o ora.

Ingrediente

- 2 litri apa

- 1 litru bors

- 500 g urzici

- 3 linguri orez sau crupe de porumb (pasat)

- 1 bucatica zahar

- sare

- un galbenus

- doua linguri smantana.

Mod de preparare:

1

Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa.

2

Se adauga o ceapa taiata marunt, orez sau crupe de porumb.

3

Cand totul este fiert, se adauga borsul fiert separat.

4

Se potriveste de sare, se lasa sa mai dea un clocot si se serveste simpla sau dreasa cu smantana.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau...
Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare