Reteta arabeasca de ciorba cu berbecut

Reteta arabeasca de ciorba cu berbecut

Reteta apreciata in Orient, ciorba de berbec se consuma foarte frecvent in randul popoarelor arabe.

Alaturi de berbec, musulmanii apreciaza la fel de mult carnea de miel, de oaie sau de ied.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- 750gr carne de berbec

- 2 cepe

- 2 linguri ulei

- 1kg rosii

-  3 ardei grasi

- sare

-  piper

-  foi de menta

-  50 grame taitei.

Mod de preparare:

1

Se rumenesc usor cepele taiate felii cu doua linguri ulei.

2

Cand incep sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile curatate de pielite si taiate in doua, ardeii taiati felii, sare, piper si cateva frunze de menta (dupa gust).

3

Cand rosiile sunt fierte, se adauga apa clocotita si carnea taiata bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce carnea este fiarta, se adauga taiteii fierti separat. Se serveste supa fierbinte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alternativa la ciorba de miel pentru masa de Paste poate fi considerata si ciorba de berbecut. Apreciata...
Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc...
Reteta racoroasa pentru zilele toride de vara, ciorba de cartofi si fasole verde se prepara similar cu...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare