Sarbusca

Sarbusca

Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.

Ingrediente:

- 1 litru apa

- 2 litri zer

- 1 morcov mijlociu

- 1 ceapa

- 300 g cartofi

- 1 lingura malai

- sare.

Mod de preparare:

1

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.

2

Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite.

3

Dupa ce se fierb si cartofii, se toarna zerul ramas de la strecuratul branzei de vaci.

4

Se potriveste de sare.

5

Se lasa sa dea din nou in clocot si se adauga o lingura de malai tumat in ploaie, ca grisul. Dupa cateva minute ciorba este gata.

Etichete: sarbusca, ciorba

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau...