Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.
Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.
Ingrediente:
- 1 litru apa
- 2 litri zer
- 1 morcov mijlociu
- 1 ceapa
- 300 g cartofi
- 1 lingura malai
- sare.
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.
Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite.
Dupa ce se fierb si cartofii, se toarna zerul ramas de la strecuratul branzei de vaci.
Se potriveste de sare.
Se lasa sa dea din nou in clocot si se adauga o lingura de malai tumat in ploaie, ca grisul. Dupa cateva minute ciorba este gata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.