Cum sa faci supa de pui cu galuste de usturoi

Cum sa faci supa de pui cu galuste de usturoi

Iti plac foarte mult supele de pui? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre supa de pui cu galuste de usturoi. Garantam un gust desavarsit care-l va multumi chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/ prieten. In plus, nici nu dureaza mult s-o prepari. In circa trei sferturi de ceas aceasta supa va fi gata!

Supa de pui cu galuste de usturoi. Ingrediente:

- 700-800 grame de aripioare de pui;

- 2.5 litri de apa;

- 350 grame de cartofi (2 bucati medii);

- 120-130 grame de morcov (o bucata medie);

- 150 grame de ceapa (o bucata medie);

- 100 grame de ardei dulce (cam o bucata);

- 150 grame de smantana fermentata;

- sare si alte condimente preferate(de exemplu, foi de dafin), dupa gust;

- patrunjel verde si marar verde, dupa gust;

- 2 linguri de ulei.

Supa de pui cu galuste de usturoi. Ingrediente pentru galuste:

- un ou;

- o lingura de smantana fermentata;

- un catel de usturoi mai maricel;

- 10 grame de verdeata maruntita;

- sare si piper negru macinat, dupa gust;

- circa 110 grame de faina.

Supa de pui cu galuste de usturoi. Mod de preparare:

- spala bine aripioarele de pui;

- muta aripioarele intr-o cratita de 3 litri si adauga apa peste ele;

- da cratita la foc mare, aducand amestecul in punctul de fierbere. Aduna spuma formata deasupra;

- da focul mic si pune un capac peste cratita;

- mai fierbe aripioarele inca 20-25 minute;

- taie ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul dulce in cubulete;

- prepara prajeala - incinge tigaia si adauga 2 linguri de ulei in ea. Adauga ceapa si morcovul. Prajeste ingredientele pana cand ceapa va deveni semitransparenta;

- adauga ardeiul dulce. Prajeste legumele timp de inca 3 minute, amestecand;

- dilueaza smantana fermentata prealabil cu un polonic de supa fierbinte, pentru a o incalzi. Asa nu se va taia;

- adauga smantana fermentata in tigaia cu legumele prajite;

- gateste amestecul pe parcursul a inca jumatate de minut;

- dupa 20 minute adauga cartofii in supa. Fierbe-i timp de 10 minute, sub capac;

- pregateste aluatul pentru galuste: bate oul si smantana fermentata cu furculita, adaugand sare si piper negru macinat;

- adauga usturoiul trecut prin presa si verdeata maruntita;

- amesteca bine;

- adauga treptat faina cernuta si framanta un aluat omogen(mai moale decat cel pentru coltunasi);

- imparte aluatul in 4 bucati;

- intinde fiecare bucata de aluat sub forma de baton. Aplatizeaza-l putin cu mainile si taie-l in bucatele;

- da galustele abia obitnute prin putina faina si aseaza-le pe un tocator. Cat timp se fierb cartofii in supa, galuestele se vor usca atat cat trebuie;

- dupa 10 minute adauga galustele, legumele prajite cu smantana, o foaie de dafin si sare dupa gust in supa. Amesteca atent/aa si fierbe-o timp de inca 7 minute, sub capac;

- adauga verdeata maruntita in supa;

- opreste focul si lasa supa sa se odihneasca nitel(cam 10 minute) fara sa dai jos capacul.

Citeste si: Supa cu galuste de orez

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca alternativa la galustele de gris sau orez exista varianta cu carne. Este vorba despre supa cu...
Supa cu galuste de gris se poate prepara cu sau fara carne. Pentru supa simpla se folosesc...
Pentru supa cu galuste din cascaval puteti folosi mai multe legume, cum ar fi broccoli, mazare, ardei,...