Cum sa prepari ciorba cu maruntaie de pasare - zama acra ca in Harghita

Cum sa prepari ciorba cu maruntaie de pasare - zama acra ca in Harghita

Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este vorba despre ciorba cu maruntaie de pasare acrita cu moare de varza sau, pe scurt, zama acra.

Ingrediente:

- 800 grame de maruntaie de pasare (pipote si inimi);

- 2 litri de supa de pui concentrata;

- 2 morcovi mari;

- o radacina de pastarnac;

- o radacina de patrunjel;

- o telina mica;

- o ceapa;

- 2 catei de usturoi;

- o legatura de cimbru ;

- 2 frunze de dafin;

- 500 mililitri de moare de varza;

- 150 mililitri de bulion de rosii;

- 2 galbenusuri proaspete;

- 250 mililitri de smantana grasa;

- patrunjel verde tocat;

- sare si piper.

Ingrediente pentru crutoane:

- aluat de taitei dintr-un ou;

- un praf de sare;

- 100 grame de faina;

- ulei vegetal pentru prajit.

Mod de preparare:

- pregateste supa de pui din picioare, gat si aripi si pune-o intr-o carafa.

- taie pipotele si inimioarele in bucatele mici, de 1-2 cm.

- curata legumele, spala-le si toaca-le cubulete.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de pasare este un preparat lichid usor si sanatos pe baza de carne de pui, gaina...
Ciorba deasa este o adevarata bomba de vitamine, plina de zarzavaturi! E ideala pentru vegetarieni, pentru cei...
Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare