Ingrediente:
- un fir mediu de praz;
- 2 ardei grasi;
- 3 morcovi;
- 2 foi de dafin;
- 500 g de rosii(preferabil de gradina);
- o conserva de naut;
- 2 linguri de ulei;
- 800 g de afumatura;
- o conserva linte;
- sare, dupa gust;
- o lingurita boabe de mustar;
- o lingurita de bors magic;
- o jumatate de lingurita mix din boabe de piper;
- 2,5 l de apa plata;
- frunze de patrunjel si de telina proaspete.
Mod de preparare:
- curata si spala prazul, ardeii si morcovii.
- clateste afumatura si pune-o in oala.
- adauga rondelele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele.
- toarna deasupra apa si adauga uleiul, boabele de mustar si de piper, foile de dafin.
- pune sare si fierbe amestecul pana se desprinde carnea de pe oase.
- curata rosiile spalate de cotoare si da-le prin blender.
- adauga rosiile in ciorba.
- da amestecul in clocot de cateva ori
- scurge si clateste lintea si nautul de apa in care au fost conservate si adauga-le in ciorba.
- dilueaza lingurita de bors magic intr-un polonic de ciorba fierbinte, apoi amesteca-l cu ciorba din oala.
- spala frunzele proaspete de telina si de patrunjel, toaca-le si dupa ce ai oprit focul, adauga-le in ciorba.
- amesteca ciorba si las-o cateva minute sa se intrepatrunda aromele.
Pofta buna!