Cum sa ai grija de telefon. Sfaturi de la angajatii Apple

Cum sa ai grija de telefon. Sfaturi de la angajatii Apple

Te bucuri de noul tau telefon? E normal. Are designul dorit de tine, un ecran generos, se misca foarte bine si poti instala cam orice aplicatie doresti! Il ingrijesti, insa, cum se cuvine? Pentru ca da! Functionarea telefonului depinde de felul in care utilizezi dispozitivul. Iata un set de sfaturi de la angajatii Apple cu privire la modul in care trebuie sa folosesti si sa pastrezi un telefon. Multe dintre regulile de mai jos sunt valabile atat in cazul iPhone cat si in cel al telefoanelor cu Android.

Cum sa ai grija de telefon. Sfaturi de la angajatii Apple:

Foloseste numai incarcatorul original. Incarcarea iPhone-ului/Androidului cu un incarcator neoriginal(fals) poate distruge telefonul! Asadar,chiar si atunci cand esti in vizita la prieteni, intreaba-i intotdeauna daca au incarcatorul original. In caz contrar, telefonul ar putea sa o ia razna. Exista utilizatori de iPhone care s-au plans ca telefoanele lor au luat foc la propriu in timp ce isi lua energie de la incarcatoare fake!

Ai grija sa ai acces mereu la numarul de telefon la care este conectat iCloud. Nu instala nicio actualizare, daca nu ai acces la numarul de telefon asociat. Dupa repornire, va trebui sa introduci codul trimis la respectivul numar de telefon. Daca nu poti face acest lucru, va trebui sa parcurgi o procedura foarte lunga de restaurare a contului. Aceasta se face din magazinul Apple . S-ar putea sa dureze atat de mult incat va trebui sa folosesti alt telefon.

Nu sterge toate aplicatiile din multitasking. Multi utilizatori Apple incearca intotdeauna sa-si inchida toate aplicatiile,crezand ca economisesc baterie. In realitate, nu e deloc asa! Aplicatiile de fundal sunt intrerupte si nu au nevoie de energie suplimentara.In schimb, repornirea respectivelor aplicatii necesita mult mai multa energie pentru lansare.

Alege o carcasa de protectie care sa acopere toate porturile importante. O carcasa potrivita care acopera porturi importante te va scuti de nevoia de a curata iPhone-ul. Mai mult, daca ;portul de incarcare e curat, riscul de a arde incarcatorul nu prea exista. Un port incarcat de praf si alte mizerii, poate duce la arderea incarcatorului!

Opreste telefonul cand conditiile climaterice o cer. Oficial, iPhone ul se poate utiliza in intervalul de temperatura 0-25 grade Celsius. In afara acestui interval, telefonul poate avea de suferit! Asadar, daca mergi in zone foarte calde sau foarte reci, e bine sa lasi telefonul in interior, la o temperatura sanatoasa pentru el!

Nu incarca telefonul toata noaptea. Subiectul e inca destul controversat, insa multe reviste de profil scriu ca, daca lasi telefonul sa se incarce toata noaptea, durata de viata a bateriei va scadea . Desigur, este foarte tentant sa procedezi astfel, insa nu si sanatos! Daca deconectezi incarcatorul iPhone inainte ca nivelul bateriei sa atinga 100%, bateria va avea o durata de viata mult mai mare! Mai mult, expertii sustin ca telefonul functioneaza cel mai bine atunci cand nivelul bateriei se afla intre 20% si 80%.

Nu lasa bateria neincarcata mult timp. Nu incarca bateria full, dar nici nu o neglija! Bateria s-ar putea defecta daca nu o folosesti o perioada lunga. Spre xemplu, daca iti iei un telefon nou, nu il baga in sertar pe cel vechi, sperand ca te va ajuta la nevoie. Cum scriam mai sus, bateria se distruge, daca telefonul nu e folosit o perioada prea lunga!

Nu lasa prea multe aplicatii sa iti trimita notificari push. Notificarile push care apar in mod constant omoara bateria (mentin telefonul functionand tot timpul, deoarece au nevoie de conexiune constanta la internet). Notificarile pot, de asemenea, sa te scoata din sarite. Asadar, data viitoare cand instalezi o aplicatie noua, gandeste-te daca ai nevoie de notificari de la aceasta.

Nu utiliza tot timpul serviciile de localizare. Serviciile de localizare(Location Services) pot afecta bateria. Aceasta tehnologie este utilizata atat de aplicatii importante sau harti, cat si de cele care nu au nevoie de servicii de localizare tot timpul. Acceseaza Setari - Confidentialitate - Servicii de localizare si dezactiveaza functia pentru toate aplicatiile nesemnificative. Bateria telefonului iti va multumi!

Reporneste iPhone-ul, din cand in cand. Telefonul tau s-a oprit brusc? L-ai repornit in ultima perioada? Daca nu, sa nu te mire. E ca si cum creierul tau ar putea functiona la infinit fara odihna…Chiar si asistenta Apple te sfatuieste sa dai un restart dispozitivului Ios, pentru a rezolva cam orice problema cu acesta. Daca o faci o data pe saptamana, e suficient!

Nu lasa Wi-Fi si Bluetooth pornite tot timpul. Cand Wi-Fi si Bluetooth sunt activate si nu sunt utilizate, energia bateriei este irosita . Este ca si cum aiai deschis robinetul, dar nu ai spalat vasele; sau le-ai spalat, dar nu ai oprit apa. Dispozitivul tau are intotdeauna ceva de trimis catre servere sau de descarcat de pe acestea. Pentru a economisi energia bateriei si pentru a prelungi durata de viata a telefonului, opreste aceste caracteristici atunci cand nu le utilizezi.

Citeste si: Cum sa stergi muzica de pe iPhone

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone...
Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia....
Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in...