Cum sa cresti Pokemoni

Cum sa cresti Pokemoni

Puii de Pokemoni sunt greu de gasit, insa cu putina rabdare ii puteti aduce la maturitate, cresterea acestora implicand o anumita logica, rabdare si o gandire elaborata.

Aceasta optiune este disponibila numai in jocurile Generation 2 si mai recente, cu exceptia Pokemon Red, Blue, Yellow sau Green.

Iata cum puteti creste Pokemoni:

Verificati genul si sumarul Pokemonului. Aveti nevoie de un mascul si o femela pentru a obtine un ou. Puteti afla informatii despre un pui de Pokemon, dand click pe \\\"Pokemon\\\" din meniu si selectand butonul \\\"A\\\" si veti gasi o serie de informatii despre acesta, cum ar fi genul, natura si sumarul, care prezice ce calitati va avea puiul de Pokemon.

Trebuie sa stiti ca Pokemonii din aceeasi specie se pot inmulti intotdeaua, cum ar fi Bulbasaurii, insa exista specii a caror inmultire este imposibila, cum ar fi puii de Pokemon, Pokemonii legendari (Articuno, Ho-Oh, Entei), Nidorina si Nidoqueen si Cosplay Pikachu.

Exista, de asemenea, grupe diferite de oua. Pokemonii nu trebuie sa faca parte din aceeasi specie pentru a se putea inmulti. Puteti gasi o lista completa de compatibilitati pe internet.

E bine de stiut ca un Ditto se poate inmulti cu orice specie de Pokemon, deoarece isi schimba forma si nu are gen, mai putin cu speciile ce nu se pot inmulti, mentionate mai sus.

Mergeti la Gradinita Pokemon (Daycare), locul unde veti lasa Pokemonul pentru a obtine puncte in mod automat sau unde puteti lasa doi Pokemoni compatibili, sa faca un ou in intimitate. Gasiti gradinita si vorbiti cu Old Man (batranul) din fata acesteia, pentru a incepe cresterea unui Pokemon.

Puneti 2 Pokemoni compatibili in Daycare, o femela si un mascul din aceeasi grupa de oua sau o femela si un Ditto, pentru a-i putea inmulti si vorbiti cu personalul de la gradinita in legatura cu cresterea Pokemonului rezultat acolo.

Trebuie sa stiti ca nu veti obtine neaparat un ou, daca lasati doi Pokemoni compatibili in Daycare, deoarece succesul acestei actiuni depinde de Original Trainer-ul Pokemonilor ( persoana care i-a prins sau i-a crescut) si de apartenenta celor doi la aceeasi specie. Cea mai mare probabilitate (70%) de a obtine un ou este din 2 Pokemoni din aceeasi specie, cu antrenori diferiti.

Vorbiti cu personalul gradinitei (Old Man), despre sansele de inmultire a Pokemonilor plasati de voi si acesta vi le va explica in mod detaliat.  

Mergeti la plimbare pana cand cei doi Pokemoni concep oul. Trebuie sa faceti 256 de pasi, pana cand jocul alege, in mod aleatoriu, daca obtineti un ou. In caz contrar, trebuie sa va plimbati in continuare pana se intampla acest lucru. Faceti plimbarea in jurul gradinitei pentru a putea verifica periodic existenta oului.

Dati Check in la Daycare pentru a vedea daca aveti un ou. Va trebui sa deschideti un slot la party-ul vostru pentru a accepta oul, deci nu duceti 6  Pokemoni o data. Old Man isi va schimba comportamentul daca are sa va dea un ou.

- In Gold/Silver/Crystal, va aparea in curtea din fata.
- In Ruby/Saffire/Emerald, va trece de gard.
- In Diamond/Pearl/Platinum, va sta cu fata inspre drum.
- In HeartGold and SoulSilver, se va uita la dreapta sau la stanga, nu in jos si va chema jucatorul la Pokégear.
- In Black/White va av chema.
- In X/Y se va uita la drum.  

Asteptati ca oul sa eclozeze. Trebuie sa faceti intre 2000 si 10.000 de pasi in rastimp. Pentru a vedea in ce stadiu se afla oul, mergeti la party si verificati sumarul acestuia.

Trebuie sa stiti ca unii Pokemoni necesita Incense (tamaie) pentru a face pui:
- Snorlax trebuie sa aiba Full Incense pentru a face Munchlax.
- Wobbuffet trebuie sa aiba Lax Incense pentru a face Wynaut.
- Roselia si Roserade trebuie sa aiba Rose Incense pentru a face Budew.
- Marill si Azumarill trebuie sa aiba Sea Incense pentru a face Azurill.
- Chimecho trebuie sa aiba Pure Incense pentru a face Chingling.
- Mr. Mime trebuie sa aiba Odd Incense pentru a face Mime Jr.
- Chansey si Blissey trebuie sa aiba Luck Incense pentru a face Happiny.
- Mantine trebuie sa aiba Wave Incense pentru a face Mantyke.

Trebuie sa stiti ca puii de Pokemon vor invata in mod automat miscarile ambilor parinti.

TM-ul (proprietatatea Pokemonului de a se misca) este transmis puiului de catre tata, dar poate fi folosit numai o data.

Anumite \\\"egg moves\\\" (miscari ale oului) pot fi transmise puiului de catre mana in Generatiile VI si mai recente ale jocului. Acestea vor invata puiul sa faca miscari mai bune, decat in mod obisnuit.

Incercati \\\"chain breeding\\\" (cresterea inlantuita) pentru a transmite anumite miscari de la un Pokemon la altul.

Aflati mai multe informatii despre IV inheritance (mostenirea IV). IV vine de la Individual Values (valori individuale), numere intre 0-31, ascunse, care determina genele unui Pokemon. Cand Pokemonii se inmultesc, fiecare parinte transmite 3 valori puiului, iar restul sunt alese aleatoriu.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Smartphone-urile ne simplifica mult viata. Singurul lor mare dezavantaj? Durata bateriei. Doar astazi circa 5,13 miliarde de...
O femeie petrece, in medie, 600 minute/zi folosind telefonul mobil , comparativ cu 459 minute cat se...