Cum sa setezi un sunet de apel pe un telefon cu Android

Cum sa setezi un sunet de apel pe un telefon cu Android

Daca v-ati plictisit de vechile sunete de apel de pe telefonul cu Android, puteti trasnforma orice sunet sau fisier audio intr-un ringtone gratuit, fara sa va creati cont si fara sa platiti pentru download.

Iata cum puteti seta un sunet de apel pe un telefon cu Android:

1. Cu ajutorul computerului

Alegeti un fisier audio. Puteti sa-l descarcati gratuit de pe Internet sau il puteti crea voi insiva. Ringtone-urile sau sunetele de apel trebuie sa aiba o lungime de 30 de secunde si pot fi obtinute din orice fisier audio.

Conectati telefonul cu Android la computer, cu ajutorul cablului USB si deblocati ecranul daca acesta este blocat.

Deschideti spatiul de stocare al telefonului. Daca folositi Windows pe computer, puteti gasi telefonul Android in fereastra My Computer (Win+E). Daca folositi OS X, telefonul cu Android va aparea pe desktop, insa trebuie sa descarcati si sa instalati programul Android File Transfer mai intai.  

Deschideti folderul ringtone-ului sau a sunetului de apel. Locatia variaza in functie de marca si modelul telefonului. In mod obisnuit acesta se gaseste in folderul de baza al telefonului, insa poate fi gasit si in media/audio/ringtone.

Copiati sunetul de apel in folderul Ringtones, dand click pe fisier si tragandu-l din computer in folderul Ringtone sau dand click dreapta si selectand Copy, apoi din nou click dreapta in folderul Ringtones si selectand Paste.

Deconectati telefonul dupa ce ati transferat sunetul de apel.

Deschideti aplicatia Settings de pe telefon si selectati Sound.

Accesati optiunea Phone ringtone sau Ringtone. Selectati sunetul de apel din lista. Daca acesta are o eticheta ID3 (informatie) va aparea cu titlul, daca nu, va fi afisat doar numele fisierului.

2. Cu ajutorul unei aplicatii

Descarcati \\\"Ringtone Maker\\\" din Google Play Store. Exista o multime de aplicatii care creeaza sunete de apel, insa aceasta are o interfata simpla.

Descarcati sau trasferati piesa pe care doriti s-o folositi ca sunet de apel pe telefon. Pentru ca Ringtone Maker sa functioneze, trebuie sa aveti respectivul fisier audio pe telefonul cu Android.

Deschideti aplicatia Ringtone Maker. Va aparea o lista cu fisiere audio pe telefon. Daca nu gasiti fisierul dorit, apasati butonul Menu din coltul dreapta sus si selectati Browse. Puteti apoi cauta in telefon sunetul audio respectiv. 

Apasati butonul verde de langa fisierul pe care doriti sa-l editati si selectati Edit din meniu.

Folositi butoanele glisante pentru a ajusta portiunea din piesa pe care doriti s-o transformati in rigtone sau sunet de apel, ce ar trebui sa aiba maxim 30 de secunde.

Apasati butonul Save cand sunteti multumiti de selectie. Acesta se afla in partea de sus a ecranului.

Dati o denumire sunetului de apel si apasati Save pentru a-l salva in folderul Ringtones.

Deschideti aplicatia Settings din selefon si selectati Sound.

Selectati optiunea Phone ringtone sau Ringtone si alegeti noul sunet de apel din lista.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Dependenta de telefon este o realitate sociala. Din pacate, tot mai multi oameni sunt cuprinsi de aceasta...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...