Cum sa vezi pe intuneric?

Cum sa vezi pe intuneric?

Fie ca lucrati pe timp de noapte sau ca trebuie sa conduceti o masina, iata ce trebuie sa faceti pentru a va imbunatati vederea pe intuneric:

1. Pregatirea ochilor pentru lumina slaba:

Purtati ochelari cu lentile rosii, timp de 20-30 de minute, inainte de a avea contact cu lumina slaba, deoarece acest lucru va ajuta ochii sa se concentreze in primul rand pe miscare si sa se obisnuiasca cu intunericul.  

Evitati sa va uitati direct la surse de lumina, deoarece acestea forteaza pupilele sa se contracte si diminueaza vederea pe timp de noapte, prelungind timpul necesar vederii sa se obisnuiasca cu lumina slaba.

Permiteti-le ochilor sa se obisnuiasca in mod natural cu intunericul, stand relaxati in intuneric, timp de 20-30 de minute.

Masati-va usor ochii inchisi, aplicand putina presiune cu ajutorul palmelor. Dupa 5-10 secunde, in loc sa vedeti negru, veti vedea alb timp de cateva secunde. E ca si cum ati da un reset vederii. Cand albul se transforma din nou in negru, deschideti ochii si vederea in intuneric va fi vizibil imbunatatita.
Folositi-va de toate simturile pentru „ a vedea”. Cand va miscati in intuneric este mai usor sa faceti acest lucru incet si sa va tarati picioarele, folosindu-va degetele pentru a simti obstacolele, evitand, astfel, impiedicarea.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Teama de intuneric este un lucru comun in randul copiilor. Iata cum ii puteti ajuta sa treaca...
Ai probleme cu dezaburirea geamurilor de la masina? Probabil, trebuie sa schimbi filtrul de polen, sa cureti...
Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa...