Intuneric

Lista articolelor despre intuneric pe AflaCum.ro

Articole despre intuneric

Citeste cele mai noi articole despre intuneric publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre intuneric, pe AflaCum.ro!

Frica de intuneric se instaleaza, de obicei, in copilarie si se poate acutiza, daca nu se iau masurile necesare. Practic, daca te-ai temut de intuneric in copilarie, te vei teme la fel si odata ce devii adult, daca nu inveti sa invingi aceasta temere.. Exista, din fericire, comportamente care-l pot ajuta pe copilul tau sa nu se mai teama de intuneric.

Cum sa iti ajuti copilul sa nu se mai teama de intuneric:

1. Asculta-ti copilul. Ia in serios teama copilului si asculta-l. Nu respinge trairea sa,, verificand pur si simplu sub patul sai si i spunandu-i ca nu exista monstri acolo. Asta poate inrautati situatia, deoarece copilul ar putea crede ca si tu crezi in monstrti, ca ei exista...Intreaba-l ce anume ii provoaca frica si arata-i ca ii intelegeti temerile, dar ca nu le impartasesti neaparat. In cele din urma, asigura-l ca e in siguranta si ca vei fi acolo pentru el, daca se va simti din nou speriat.

Teama de intuneric este un lucru comun in randul copiilor. Iata cum ii puteti ajuta sa treaca peste aceasta frica:

Intrebati-va copilul ce crede si ce simte cand se afla in intuneric si asigurati-l ca este normal sa se simta asa, incurajandu-l sa treaca peste aceste stari.

Demonstrati-i copilului ca intunericul nu ii modifica in vreun fel camera si ca aceasta ramane la fel ca si atunci cand este iluminata. Puteti face acest lucru aprinzand si stingand lumina.

Fie ca lucrati pe timp de noapte sau ca trebuie sa conduceti o masina, iata ce trebuie sa faceti pentru a va imbunatati vederea pe intuneric:

1. Pregatirea ochilor pentru lumina slaba:

Purtati ochelari cu lentile rosii, timp de 20-30 de minute, inainte de a avea contact cu lumina slaba, deoarece acest lucru va ajuta ochii sa se concentreze in primul rand pe miscare si sa se obisnuiasca cu intunericul.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.