Cel mai rece sat din lume. Temperatura ajunge la - 67 grade Celsius! FOTO

Cel mai rece sat din lume. Temperatura ajunge la - 67 grade Celsius! FOTO

Te-ai intrebat vreodata care este cel mai rece loc din lume? Daca da, astazi iti oferim un raspuns. Zona locuita cu cele mai joase temperaturi este un sat. Se numeste Oimiakon si se afla, cum era de asteptat, in Siberia.

Oimiakon inseamna, in dialectul local, apa care nu ingheata, aluzie la izvoarele termale din zona. Raul, care trece prin zona, nu ingheata, in anumite locuri, chiar si cand sunt inregistrate temperaturi de - 59 grade. In sat, traiesc circa 500 oameni, iar in anii 1920 si 1930, asezarea era un popas pentru crescatorii de reni.

Recordul de temperatura  negativa in Oimiakon a fost de -71,2 grade Celsius, in 1933. Temperaturi mai joase au fost inregistrate in Antarctica, recordul fiind de -89,2 grade Celsius. De curand, un termometru electronic amplasat in Oimiakon a cedat, dupa ce a ajuns la temperatura de -62 grade Celsius. Statia meteo de la polul frigului inregistreaza, de multe ori, -59 grade Celsius. Locuitorii din Oimiakon nu sunt de acord si spun ca temperaturile inregistrate de ei au ajuns si la valori de -67 grade Celsius.

Turismul este dezvoltat in zona. Vin foarte multe persoane din intreaga lume care vor sa simta pe propria piele ce inseamna gerul si sa vada cum se transforma in abur apa clocotita dintr-un vas.

Probleme curente in Oimiakon. Nu frigul napraznic ii deranjeaza pe localnici, care s-au adaptat climei, ci anumite efecte ale acestuia. Spre exemplu, ochelarii se lipesc de fata la asemenea temperaturi. De asemenea, masinile trebuie lasate cu motorul pornit. Altfel, riscul e sa nu mai poata fi pornite.  Exista si un avantaj: pestele de pe tarabe nu mai trebuie congelat.

Cum sa pornesti masina cand este foarte frig

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Temperaturile foarte scazute pot afecta bateria unei masini si implicit pornirea acesteia. Iata cum puttei porni masina...
De la 20 grade Celsius , la 2 grade, in doar 24 ore! Apoi de la aceasta...
Traiesti mai mereu o senzatie de frig? Daca se intampla in sezonul rece, nu e ceva iesit...