Obiective turistice in Arad. De la munte, pe litoral

Obiective turistice in Arad. De la munte, pe litoral

Banat? Crisana? Amandoua? Din ce zona face parte judetul Arad? Istoria ne spune ca din ambele. Oamenii sunt impartiti: unii se simt banateni prin comportament social si traditii; altii se considera ardeleni. Nu ne pozitionam in niciuna dintre tabere, deoarece scopul nostru este altul: sa iti dezvaluim cele mai importante obiective turistice din aceasta superba zona a Romaniei. Asadar, iata ce poti vizita daca te afli in Lunca Muresului si Crisului Alb.

Obiective turistice in Arad:

Plaja Ghioroc. Incepem cu un loc ideal de vizitat in zilele toride de vara: plaja Ghioroc sau litoralul vestului, asa cum e alintata zona. N-o sa regreti, daca faci un popas aici! Te vei bucura de racoare apei din Lacul Ghioroc, apoi te poti bronza pe nisipul fin al plajei. Intregul loc are o suprafata de 10 hectare. Gasesti Litoralul Vestului la poalele Muntilor Zarandului. A! Sa nu uitam! Preturile aici sunt mult mai accesibile decat pe Litoralul clasic…

Muntii Codru-Moma. Daca te-ai saturat de plaja, e timpul sa mergi la munte! Muntii Codru-Moma o sa-ti ofere pnivelul de salbaticie pe care-l cauti. Ai grija pe unde umbli, totusi! Te-ai putea intalni printre codri cu ursul brun, cu lupul cenusiu sau chiar cu rasul. Toate sunt specii pe cale de disparitie si protejate prin lege!

Cetatea Soimos e incarcata de istorie. Dateaza din secolul al XIII-lea si a fost loc de refugiu pentru multi voievozi, printre care si Iancu de Hunedoara. Din pacate, Cetatea Soimos e intr-o stare avansata de degradare...

Castelul Regal de la Savarsin este unul dintre locurile preferate de familia regala a Romaniei. Il gasesti la 87 de kilometri de orasul Arad, la poalele Muntilor Metaliferi. Poate fi vizitat, asa ca nu rata ocazia! In zona, te vei putea si relaxa, plimbandu-te printr-un urias parc dendrologic.

Parcul Natural Lunca Muresului este ideal pentru iubitorii de natura si de fotografie. Nu mai putin de 200 specii de pasari isi duc veacul pe intinderea de 18 000 hectare! Poti surprinde peisajele favorite inclusiv din canoe, caiac sau barca, iar daca ti-e teama de apa, ai varianta unei plimbari cu bicicleta.

Manastirea Hodos Bodrog este cea mai veche manastire ortodoxa din Romania. Gasesti asezamantul in comuna Zadareni.

Turnul de Apa a fost construit in 1895 de o firma britanica. Constructia din piatra si caramida poate ingloba 300 de metri cubi, iar turnul care a dat apa localnicilor pana in 1956 atinge inaltimea de 34 metri. Dupa Revolutie, aici s-au organizat expozitii de arta. Gasesti Turnul de apa pe strada Piotr Ilici Ceaikovski, 11.

Statiunea balneo-climaterica  Moneasa este ideala pentru cei care vor sa faca terapie pe baza de apa. Asezarea exista din 1597. In zona, mai poti vizita Pestera Liliecilor, platoul carstic Tinoasa, lacul cu nuferi sau cascada Boroaia.

Cetatea Aradului se aseamana cu Alba-Carolina , in sensul ca are forma stelara si stil arhitectural de tip Vauban. Santul care inconjoara constructia a fost umplut cu apa din Mures! Arhitectul Filip Ferdinand Harsch, la initiativa Mariei Terezia, a facut posibila constructia. Cetatea a cazut sub asediu doar 9 luni, in timpul Revolutiei de la 1848-1849, iar anii ce au urmat a fost folosita ca inchisoare militara.

Citeste si: Obiective turistice in Arges. Pe Arges in gios, pe un mal frumos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....