Obiective turistice in Botosani. Eminescu, Enescu, Iorga!

Obiective turistice in Botosani. Eminescu, Enescu, Iorga!

Judetul Botosani apartine regiunii istorice Moldova, aflandu-se in nord-estul Romaniei. Este un judet incarcat de istorie, cultura si traditie. Aceasta zona minunata i-a oferit pe Mihai Eminescu, George Enescu si Nicolae Iorga! Sa facem, asadar, un scurt itinerar printre obiectivele turistice ale judetului Botosani.

Obiective turistice in Botosani:

Casa memoriala Mihai Eminescu si lacul de la Ipotesti. Nu puteam sa nu incepem acest periplu cu locul in care a copilarit poetul nepereche. Aici, se afla un muzeu dedicat vietii si operelor lui Eminescu, alaturi de mormintele parintilor si fratilor acestuia. Tot aici vei gasi si lacul cu nuferi, cel care a reprezentat una dintre muzele marelui poet.

 casa eminescu

Casa memoriala George Enescu – Liveni. George Enescu s-a nascut in 1881 la Liveni, in judetul Botosani. Aici exista casa memoriala a marelui compozitor. Nu lipsesc din decor obiecte personale din copilaria lui Enescu, cum ar fi o vioara de jucarie, impreuna cu fotografii si obiecte ale parintilor acestuia. Casa este monument istoric.

 casa enescu

Casa memoriala Nicolae Iorga. Casa in care a locuit cativa ani familia Iorga este singura pastrata din secolul al XIX-lea! A fost restaurata in 1965.

 casa iorga

Parcul Mihai Eminescu din Botosani. In interiorul cochetului parc, exista un lac pe care te poti plimba cu barcuta. De asemenea, exista un loc de agrement si un foisor.

 parcul eminescu botosani

Casa memoriala Grigore Antipa. Casa in care s-a nascut celebrul biolog roman se afla in Botosani. Muzeul pastreaza obiecte documentare si personale ale biologului. E deschis pe tot parcursul saptamanii.

 casa antipa

Manastirea Vorona a fost inaltata in urma cu 500 ani! Picturile interioare, realizate intre 1860 si 1870, impresioneaza, mai ales ca au rezistat foarte bine de-a lungul timpului.

 vorona

Centrul Vechi din Botosani pastreaza cladiri care au fost ridicate in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea! Casele fostilor jidani au fatade decorative diverse, fiind o incantare atat pentru ochii pasionatilor de arhitectura, cat si pentru cei ai oamenilor de rand.

 centrul vechi botosani

Manastirea Sfantul Nicolae Domnesc Popauti. Aici, exista o biserica ridicata de Stefan Cel Mare in 1496! Clopotnita de langa, un turn, are o inaltime de 17 metri! A fost construita in aceeasi perioada cu biserica.

 popauti

Biserica Uspenia din Botosani este locul in care a fost botezaat Mihai Eminescu. Lacasul a fost ctitorit de Elena Rares (vaduva domnitorului Petru Rares).

 uspenia

Orasul Flamanzi. Daca vizitezi judetul Botosani, nu ar trebui sa ratezi orasul Flamanzi! E un loc incarcat de istorie, locul din care a pornit Rascoala din 1907. Gasesti in centrul orasului si un monument dedicat acestui eveniment istoric.

 flamanzi

Citeste si: Obiective turistice in Buzau. Calatorie prin Tara Luanei, poarta lui Dumnezeu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....