Obiective turistice in Calarasi. Splendoare pe malurile Dunarii

Obiective turistice in Calarasi. Splendoare pe malurile Dunarii

Calarasiul este un judet din sud-estul Romaniei, strabatut de Dunare. Asadar, o zona de vizitat cu predilectie in sezonul cald, insa, daca esti mai rezistent la frig, poti vizita judetul si iarna, cand peisajele hibernale ale zonei iti vor oferi amintiri unice.

Obiective turistice in Calarasi:

Bratul Borcea este, probabil, cel mai mare punct de atactie al judetului. Aici, se paote naviga. In zona localitatii Cernavoda, peisajul este parca desprins dintr-o lume de basm, cu un tinut salbatic, onconjurat de paduri. Asadar, nu ezita sa faci o plimbare cu barca pe bratul Borcea!

Plajele. Era pacat sa nu se amenajeze plaje intr-o astfel de zona! Plaja Mare este foarte populara, deoarece are nisip fin si este situata aproape de parcul central. Plaja Tineretului/Plaja Automobilistilor sunt situate la cativa kilometri de oras, reprezentand alte doua optiuni excelente pentru amatorii de bronz natural.

Ruinele Cetatii Vicina. Aici, se afla cel de-al doilea sit arheologic ca marime din tara. Primul este cel de la Sarmizegetusa. Din pacate, din vechea Cetate Vicina n-a mai ramas mare lucru. Aventura va fi pe cinste pe drumul catre aceste ruine! Pe Insula Pacuiul lui Soare se ajunge plecand din Calarasi spre Ostrov, aproape de Silistra, la granita cu Bulgaria. Odata ajuns, vei fi intampinat de o plaja generoasa, cu nisip fin. Printre copaci, vei putea zari cateva dintre zidurile fostei cetati.

Biserica fostei Manastiri Negoiesti a fost construita in secolul al XVII-lea, in Campia Baraganului, la ordinele voievodului Matei Basarab. Nu rata o vizita in acest lacas de cult incarcat de istorie!

Muzeul Dunarii de Jos. Nu mai putin de 500 artefacte sunt expuse in interiorul acestui muzeu. Un loc potrivit mai ales pentru amatorii de arheologie.

Lacul Valea Rosie este un lac natural cu apa incarcata de sare, sulfuri, sodiu si namol sapropelic. Pe scurt, apa acestui lac are un puternic efect terapeutic. De asemenea, aici e un loc excelent pentru pescarii amatori. Lacul cu o suprafata de 14 hectare se afla in apropierea comunei Mitreni.

Citeste si: Obiective turistice in Caras-Severin. Popas in Banatul Montan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....