Obiective turistice in Covasna. Calatorie prin Tinutul Conacelor

Obiective turistice in Covasna. Calatorie prin Tinutul Conacelor

Covasna este un judet care apartine de zona istorica Transilvania, cu resedinta la Sfantu Gheorghe, polul frigului din Romania. Judetul mai este numit si Tinutul Conacelor. Aici, mica nobilime a construit peste 160 de conace si castele!

Obiective turistice in Covasna:

Baile Balvanyos. Aici, vei gasi izvoare minerale si emanatii post-vulcanice sub forma de mofete. Compozitia chimica a izvoarelor ajuta in tratamentul bolilor stomacale si intestinale, iar mofetele trateaza afectiunile cardiovasculare.

Cheile Varghisului este o superba rezervatie naturala, aflata la Talisoara. Se intinde pe teritoriul judetelor Covasna si Harghita. In zona, exista peste 120 pesteri!

Centrul Turistic Malomkert se afla in satul Cernatul de Sus. Vei face cunostinta aici cu traditiile si valorile zonei. In sat, existau multe mori, care odata cu aparitia curentului electric, si-au pierdut din utilitate. Pe langa frumusetea zonei, te vei putea delecta si cu celebrul cozonac secuiesc(kürtÅ‘skalács).

Atelierul de Turta Dulce. Familia Szántó József plamandeste turta dulce traditionala inca din 1980, cand una dintre femeile din familie ramasese fara sot. Traditia se pastreaza cu strictete.

Castelul contelui Kálnoky a fost restaurat si deschis vizitatorilor de curand. Cu ajutorul modelului materialelor gasite in jurul casei au fost restaurate sobele, singura sursa de caldura.

Cetatea Zanelor/Miske este amplasata in padurea cu acelasi nume, destul de aproape de centrul orasului Covasna. Nu se stie cand a fost ridicata. O legenda locala ne spune ca aici a locuit Ileana Cosanzeana. In beciuri ar fi fost ascunsa averea, pazita de un cocos care dormea o data la sapte ani. Aunci se deschideau anumite porti secrete, iar averea putea fi vazuta de cei care se aflau in preajma cetatii.

Monumentele istorice de la Ozun. Toate localitatile din Covasna sunt foarte vechi, reprezentand adevarate monumente istorice, de arta populara si cu valoare religioasa. Localitatea Ozun, amplasata pe malul drept al Raului Negru, a fost atestata documentar pentru prima data in 1332, sub numele de Sacerdos de Wzom.

Valea Zalanului se poate lauda ca adaposteste casa de oaspeti a Printului Charles de Wales. Un loc autentic pe care trebuie sa il vizitezi, daca treci prin judet.

Dealul Pivnitelor Mari din Moacsa este un monument ce formeaza o cupola. E sustinut din 12 pini masivi, legati ferm intre ei cu lanturi de fier. Daca nu ar exista lanturile sa le tina impreuna, monumentul s-ar prabusi. Pana la movila, exista 12 porti pe o poteca ce duce direct la monumentul unde se afla altarul inconjurat de pinii giganti. In jurul movilei au fost amplasatei 12 bucati de piatra pe care sunt gravate nume de orase si date calendaristice.

 Citeste si: Obiective turistice in Cluj. Farmec sub Dealul Feleacului

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....