Obiective turistice in Dolj:
Craiova. Nu puteam incepe calatoria noastra altundeva decat in Craiova, orasul de resedinta al judetului si un important centru cultural si studentesc. Printre obiectivele de aici reamintim Parcul Romanescu(in interiorul caruia se afla si Gradina Zoologica), Muzeul de Arta, Muzeul Olteniei, Casa Baniei, Centrul Istoric sau Gradina Botanica. Intr-un weekend, poti vizita cam toate obiectivele turistice ale acestui superb oras.
Poiana Bujorului din Padurea Plenita este celebra pentru bujorii salbatici. Gasesti rezervatia la 59 km de Craiova, la granita cu Mehedintiul.
Domeniul Coroanei Segarcea este asezata pe paralela 44, paralela de aur a vinurilor, astfel ca beneficiaza de 1 440 ore de soare pe parcursul ciclului vegetativ. De aceea se mai spune ca ne aflam aici in patria Cabernetului. Pe domeniu cresc soiuri de struguri rosii, albi, precum si soiuri cu caracter aromatic, aduse din pepiniere din Franta si Italia. Cladirea in care se afla vinaria si crama a fost construita in perioada 1906 – 1908.
Plaja de la Bascov/Litoralul Olteniei reprezinta un puternic element de turism al zonei. Aici, locuiotirii Craiovei pot sa se simta ca la Mare, dar mult mai ieftin. Sigur doar apa sarata lipseste, insa tot te vei bronza. Evita zilele de weekend. E foarte aglomerat si s-ar putea sa nu te simti tocmai confortabil!
Complexul Lacustru Preajba-Facai este o oaza de aer curat, destul de aproape de municipiul Craiova. Rezervatia de tip acvatic, intinsa pe 28 hectare, este protejata prin lege. Flora si fauna de aici te vor fascina!
Casa memoriala Amza Pellea se afla la Bailesti, pe strada General Eremia Grigorescu, 58. E casa in care regretatul actor a copilarit.
Rezervatia ornitologica, Ciupercenii Noi. In zona inundabila a judetului Gorj(Lunca Dunarii), se afla nu mai putin de 500 hectare protejate prin lege. Peste 140 specii de pasari, convietuiesc aici. Printre care lisita, egreta mica, pelicanul cret, barza neagra si barza alba, starcul rosu.
Citeste si: Obiective turistice in Covasna. Calatorie prin Tinutul Conacelor