Obiective turistice in Ialomita. Prin locuri stravechi din Campia Baraganului

Obiective turistice in Ialomita. Prin locuri stravechi din Campia Baraganului

Ialomita este una dintre cele mai vechi asezari locuite de pe teritoriul Romaniei. Situat in Campia Baraganului, judetul Ialomita este unul agricol, dar incarcat de istorie. Iata ce poti vizita pe teritoriul pe care si-a avut resedinta regele geto-dac Dromichaites, cel care a pus capat razboiului dintre geti si macedoneni.

Obiective turistice in Ialomita:

Complexul arheologic Piscul Crasani este unul dintr cele mai vechi situri arheologice de la noi din tara. Aici, langa Balaciu, a dost descoperita prima asezare neolitica din Muntenia cu un sistem de fortificatie. Sapaturile arheologice desfasurate aici au scos la iveala niveluri de locuire neolitice. Pe ruinele acestor asezari a fost ridicat apoi un asezamant geto-dac de mari dimensiuni a carui resedinta a fost cetatea Helis. Aici a fost resedinta regelui Dromichaites. Cercetarile arheologice au scos la iveala faptul ca cetatea Helis a reprezentat in timpul geto-dacilor un adevarat centru comercial.

Lacul Amara este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din Ialomita. Namolul care se gaseste in acest lac e bogat in sare si in foarte multe tipuri de sulfati, avand proprietati terapeutice.

Muzeul Agriculturii din Slobozia este unic in Romania. Infiintat in martie 1996 , acest muzeu include Biserica de lemn „Sfantul Nicolae” (dateaza din anul 1737), morile cu pietre si unelte, Ferma model Perieti (cea mai mare ferma agricola din Europa secolului XX), case de gospodar si colectia de unelte si masini agricole.

Conacul Marghiloman a fost ridicat de familia politicianului roman Alexandru Marghiloman, intre 1869 si1874. Conacul e construit pe trei niveluri, are pivnita si 2 terase laterale si inglobeaza portiuni din zidariile unei case boieresti de la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Citeste siObiective turistice in Iasi. Vizita in inima Moldovei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....