Obiective turistice in Iasi. Vizita in inima Moldovei

Obiective turistice in Iasi. Vizita in inima Moldovei

Continuam periplul nostru prin judetele Romaniei si ajungem, azi, in nord-vest, la Iasi, inima Moldovei si unul dintre cele mai mari centre culturale ale tarii.

Obiective turistice in Iasi:

Parcul Copou este cel mai batran parc din municipiu, un simbol al orasului. Pe aleile sale incarcate de istorie s-a plimbat unicul Mihai Eminescu.

In Bojdeuca lui Ion Creanga a locuit marele povestitor roman timp de 17 ani. Primea, adesea vizitele bunului sau prieten Mihai Eminescu. Casa se afla in Cartierul Ticau din Iasi, pe strada Barnutie, 4.

Podgoriile Cotnari sunt renumite in Romania si nu numai. Nu ezita sa vizitezi aceasta zona incarcata de traditie!

Situl arheologic Cucuteni se afla in satul cu acelasi nume. Aici au fost descoperite vestigii care apartin Culturii Cucuteni, una dintre cele mai vechi civilizatii din Europa. In perioada 5.200-3.200 i.e.n, aceasta cultura era raspandita pe teritoriul Moldovei, in Basarabia, in nord-estul Munteniei si in sud-estul Transilvaniei. Cucuteni se afla la aproape 60 km de municipiul Iasi.

Biblioteca Gheorghe Asachi este o capodopera arhitecturala, recunoscuta la nivel mondial. Constructia sa a inceput in 1948, iar de extindere sa s-a ocupat I.G. Pompilian, in 1929. A fost pastrat stilul eclectic.

Castelul Sturdza din Miclauseni este asezat pe o proprietate de 42 hectare. Din pacate , multe piese de mobilier si biblioteca cu peste 6000 volume au fost distruse in anii de razboi. O parte din castel a fost restaurata. Castelul a fost ridcat in perioada 1880-1904 de Gheorghe Sturdza.

Primaria este unul dintre motivele de mandrie ale oricarui iesean. Construita in stil neoclasic vienez in 1832 de catre Gustav Frey, cladirea are , azi, rol administrativ. Cladirea, asa acum o stim acum, a fost reconstruita de Nicolae Rosetti Roznovanu si a fost folosita si ca resedinta regala.

Citeste si: Obiective turistice in Dolj. Prin locuri de poveste din Banie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....