Obiective turistice in Satu Mare

Obiective turistice in Satu Mare

Judetul Satu Mare face parte din regiunea istorica Maramures, fiind un judet de granita. Aici, convietuiesc romani, maghiari svabi, romi si ucrainieni. Astfel, diversitatea de traditii e la ea acasa in Satu Mare; traditii transmise cu atentie din generatie in generatie.

Obiective turistice in Satu Mare:

Satu Mare. Incepem cu resedinta de judet: orasul Satu Mare. Muzeul Judetean, Muzeul de Arta, Biserica Reformata cu lanturi, Biserica Romano-Catolica (1844), Templul Mare (lacasul de cult evreiesc), Turnul Pompierilor (construit in perioada 1903-1904), dar si alte obiective interesante te asteapta sa le vizitezi!

Negresti-Oas e considerat capitala tarii Oasului. Aici, vei vedea o bucatica din Romania pitoreasca: sate cu case traditionale, natura si multe traditii.

Statiunea Tasnad este o cunoscuta statiune cu apa termala. Exista, aici, 3 bazine cu apa termala si unul cu apa rece si mai multe spatii de cazare si de agrement. Apele termale bogate in minerale, a caror temperatura poate ajunge la 37-40 de grade, ajuta la ameliorarea sau la vindecarea bolilor reumatice si dermatologice.

Carei. Careiul dispune si el de un complex cu apa termala ce include mai multe bazine. Se spune ca aici se afla cel mai mare topogan din tara noastra. Baile termale de la Carei sunt vizitate atat pentru agrement, cat si pentru tratarea unor afectiuni reumatologice. Nu rata nici orasul, deoarece exista suficiente obiective turistice, cum ar fi castelul familiei Károlyi, ce dateaza din 1894.

Mediesu Aurit a fost atestata documentar inca din secolul XIII (1271). Aici pot fi admirate ruinele Castelului Lónyai, construit in doua etape, in secolul XIII si in secolul XVIII cand a fost refacut in stil renascentist.

Cetatea Ardud a fost ridicata in 1481 la ordinul voievodului Transilvaniei Bartolomeu Dragffy. Cetatea avea patru turnuri, dintre care mai poate fi admirat doar unul si era considerata una dintre cele mai puternice fortarete din nordul Transilvanie. Pe ruinele sale a fost construit in 1630 un castel ce apartinea nobilului Alexandru Karolyi.

Muzeul Motilor se afla in localitatea Scarisoara Nou. Aici vei regasi o colectie de obiecte si documente ce ilustreaza viata de zi de zi a motilor din Apuseni.

Muzeul memorial Ady Endre se afla in localitatea cu acelasi nume. Este un muzeu dedicat unuia dintre cei mai cunoscuti poeti maghiari din Transilvania.

Rezervatiile naturale din Satu Mare. Judetul abunda de rezervatii naturale superbe. Exista nu mai putin de 8 arii naturale protejate de lege: Cursul inferior al Raului Tur, ce se intinde pe teritoriul localitatilor Calinesti-Oas, Turulung si Micula; Dunele de nisip din localitatea Foieni, Helesteiele de la Moftinu Mic, Mlastina Vermus din localitatea Sanislau, Padurea de frasini din Urziceni, Padurea cu pini Comja din Rasca, Padurea Runc din localitatea Borlesti si Tinoavele din Muntii Oas, ce apartine administrativ de localitatea Camarzana.

Citeste si: Obiective turistice in Olt. Bogatie istorica si culturala in sudul tarii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....