Ambulanta, atac cerebral

Lista articolelor despre ambulanta si atac cerebral pe AflaCum.ro

Articole despre ambulanta si atac cerebral

Citeste cele mai noi articole despre ambulanta si atac cerebral publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ambulanta si atac cerebral, pe AflaCum.ro!

Actionati imediat. Prima ora este cruciala pentru ca nervii sa ramana in viata, ca muschii controlati de respectivii nervi sa nu devina inutili si ca victima sa-si revina pe deplin.

Riscul decesului creste daca victima nu primeste ajutor specializat imediat, pentru oprirea hemoragiei.

Insistati ca victimei sa i se faca imediat analize, pentru a vedea daca necesita fie desfundarea fluxului sanguin, cu ajutorul medicamentelor sau a unei intreventii artroscopice de indepartare a vreunui cheag de sange din artera afectata, fie oprirea hemoragiei anevrismului cerebral, printr-o operatie dificila, ce consta in introducerea unui filament spiralat in zona afectata, prin insertie artroscopica.

Accidentul vascular cerebral reprezinta a doua cauza a mortalitatii la nivel mondial. Din pacate, nici cei care scapa cu viata nu o duc prea bine: majoritatea raman paralizati cu sanse minore sa isi mai revina vreodata!

De multe ori tratamentul clasic devine inutil si asta pentru ca victima ajunge tardiv la spital. Din fericire, exista o metoda incercata prima oara cu succes in China care ne invata cum sa acordam primul ajutor unei persoane care a suferit un atac cerebral.

Ai nevoie nevoie de: un ac de seringa sau de un ac simplu.

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Exista doua metode diferite, una pentru adulti si alta pentru copii. Iata cum se aplica aceasta unui copil sau adolescent:

Verificati daca victima se afla sau nu in stop cardiac. Luati pulsul la nivelul gatului si ascultati respiratia. Daca victima nu respira, incercati sa-i deschideti caile respiratorii. Daca aceasta nu are puls si nu respira inseamn ca se afla in stop cardiac si treceti la punctul 3.

Iata ce trebuie sa faceti penrtu a chema o ambulanta, daca va confruntati cu o urgenta medicala:

In primul rand trebuie sa va calmati, oricat de grava ar fi situatia.

Sunati la 112 (apel gratuit de urgenta).

Simptomele unei tumori cerebrale pot fi resimtite si de catre persoane care nu sufera de aceasta afectiune si pot varia de la caz la caz. Daca cauzati simptomele de mai jos, este indicat sa va faceti o serie de analize, pentru a determina daca aveti sau nu o tumoare cerebrala.

Iata care sunt simptomele tumorii cerebrale:

Durerile de cap sunt cele mai comune simptome, fiind foarte intense dimineata si scazand in intensitate pe parcursul zilei. Durerile de cap sunt cauzate de presiunea mare creata de tumoare in interiorul craniului si pot atrage dupa sine stari de greata si de voma, fiind inrautatite daca persoana in cauza se apleaca sau merge la baie.

Iata ce trebuie sa faceti daca aveti de-a face cu o persoana care si-a amputat degetul din greseala, pentru a-i salva degetul:

Chemati ambulanta.

Calmati persoana ranita si tineti sub control hemoragia. Daca persoana in cauza nu stie ce s-a intamplat, acoperiti-i zona afectata cu o patura, un prosop sau un tricou, pentru a impiedica trauma psihologica a acesteia.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa