Articulatii, sistem imunitar

Lista articolelor despre articulatii si sistem imunitar pe AflaCum.ro

Articole despre articulatii si sistem imunitar

Citeste cele mai noi articole despre articulatii si sistem imunitar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre articulatii si sistem imunitar, pe AflaCum.ro!

Artrita este o boala ce cauzeaza dureri si imobilitate la nivelul articulatiilor. Artrita reumatoida afecteaza articulatiile, fiind o boala autoimuna, care face ca sistemul imunitar sa atace articulatiile, cauzand erodarea acestora si a oaselor.

Aceasta boala cauzeaza dureri cronice si poate duce la pierderea functiilor si la dizabilitate. Artrita reumatoida se manifesta in doua faze. In prima faza tesuturile articulatiilor sunt distruse de catre boala, iar in faza cronica articulatiile sunt atat de afectate, incat pot ingreuna sau chiar impiedica desfasurarea activitatilor de zi cu zi ale persoanelor in cauza.

Daca artrita reumatoida este diagnosticata devreme, tratamentul aplicat ajuta la reducerea inflamatiilor si durerilor la nivelul articulatiilor, acestea recapantandu-si mobilitatea si scapand de riscul deformarii.

Imunitatea reprezinta rezistenta organismului fata de actiunea agentilor patogeni sau a produsilor toxici ai acestora. Sistemul imunitar este influentat, asadar, de factorii externi, de obiceiurile unei persoane, dar si de...grupa sanguina a acesteia!

Studiu. Cativa cercetarori americani au descoperit ca grupa sanguina influenteaza modul in care organismul este capabil sa produca interferon in timpul unei infectii virale, ce este direct legata de problemele sistemului imunitar. Interferonii sunt proteine secretate de celulele corpului ca raspuns la invazia virusului, la substante bacteriene si compusi chimici cu greutate moleculara mica.

Ce fel de imunitate ai in functie de grupa sanguina:

Sistemul imunitar este greu incercat in fiecare zi. Stresul, oboseala, starile de anxietate, alimentatia nesanatoasa sunt printre principalii vinovatii pentru scaderea imunitatii. In aceste conditii, in primul rand, trebuie sa incercam sa ne echilibram viata. In al doilea rand, exista metode de stimulare a imunitatii. Astazi, ti-o prezentam pe cea mai simpla: lovirea usoara a apei reci cu talpile.

Apa rece poate parea un dusman pentru persoanele cu imunitate scazuta, deoarece se poate crede ca acestea vor raci rapid. Nu e deloc asa! Sunt studii ce releva faptul ca persoanele care fac dusuri reci timp de cel putin doua minute pe zi sunt mai putin predispuse la raceli. Apa rece revigoreaza si stimuleaza pulsul cardiac. De aici, o mai buna circulatie a sangelui!

Sa revenim, asadar, la metoda noastra! De fapt, este medota doctorului Sergey Bubnovsky, specialist in terapie chineza la Universitatea din Moscova:

Iarna si-a intrat complet in drepturi! La munte, stratul de zapada e deja consistent, motiv pentru care impatimitii sporturilor de iarna au luat cu asalt partiile. Ca de obicei, schiul, snowboard-ul, patinajul si datul cu sania sunt la mare cautare. Din pacate, foarte putini romani constientizeaza riscurile la care se expun si impactul pe care aceste sporturi le pot avea asupra articulatiilor.

Astazi, iti prezentam cateva metode de protectie a articulatiilor. Vei evita, tinand cont de aceste sfaturi, durerile musculare, entorsele si chiar accidentele.

1. Incalzeste-ti muschii. Inainte de a incepe activitatea pe partie e bine sa faci cateva exercitii pentru incalzirea articulatiilor si pentru amplificarea mobilitatii. De asemenea, un dus cald inainte, iti va incalzi articulatiile, iar circulatia sangelui la nivelul muschilor va fi una optima.

Sportul ajuta la intarirea sistemului imunitar si cardiovascular, a functiilor cerebrale si la imbunatatirea somnului si nu trebuie sa fie costisitor, daca il practicati in propriul dormitor.

Iata cum puteti face acest lucru:

1. Pregatiti camera
Gasiti un loc in dromitor unde sa faceti sport. Intindeti-va pe podea si daca mainile si picioarele nu ating nimic, atunci acela este locul potrivit.

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest tip de vin este benefic pentru sanatatea inimii si pentru pastrarea siluetei.

Iata 5 dintre benficiile consumului unui pahar de vin rosu pe zi:

1. Ajuta la scaderea in greutate:
Potrivit unor studii recente, un pahar de vin rosu pe zi este echivalentul unei ore de exercitii fizice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lamaia este originara din Asia si provine de la un arbore vesnic verde. De la ea utilizam...
Exista un remediu naturist miraculos care este benefic intregului organism, folosit de anumiti cardiologi pentru a-si trata...
Busuiocul este un condiment cu efecte miraculoase asupra sanatatii, folosit in bucatarie, dar si ca remediu pentru...
Vitamina E alimenteaza organismul cu antioxidanti ce dizolva grasimile. Beneficiile consumului de vitamina E: Aceasta vitamina...
Intarirea sistemului imunitar reprezinta solutia ideala de a preveni aparitia racelii sau a gripei. Iata cateva sfaturi...
Un sistem imunitar intarit ne scuteste de multe boli si probleme de sanatate nedorite. Iata cateva metode...