Atac cord, ajutor medical

Lista articolelor despre atac cord si ajutor medical pe AflaCum.ro

Articole despre atac cord si ajutor medical

Citeste cele mai noi articole despre atac cord si ajutor medical publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre atac cord si ajutor medical, pe AflaCum.ro!

Este important sa cunoasteti semnele unui atac de cord, simptomele tipice fiind: incapacitatea de a respira corespunzator, presiunea toracica si o durere intensa iradiata din piept.

Desi acestea sunt semnale de alarma, majoritatea atacurilor de cord nu sunt insotite de ele.

In schimb, persoanele in cauza pot resimti una sau mai multe din urmatoarele simptome:

Un atac de panica si un atac de cord au simptome asemanatoare, cum ar fi durere puternica in piept, transpiratie, senzatie de intepatura, respiratie sacadata si greata. Faptul ca un atac de cord poate induce panica nu face decat sa creeze confuzie printre oamenii obsinuiti. Totusi, in ciuda asemanarii aparente, exista diferente intre un atac de cord si unul de panica!

Cum sa recunosti un atac de cord:

- durerea apare, de obicei, in mijlocul pieptului si se poate intinde de-a lungul bratului stang si in zona spatelui.

Transpiratia la nivelul  palmelor poate fi ciudata si jenanta, mai ales in cazul interviurilor pentru un loc de munca, la prima intalnire sau la evenimente la care trebuie sa dati mana cu cei din jur.

Iata, insa, cum puteti evita acest fenomen:

Printr-o alimentatie corespunzatoare
- Beti multa apa, pentru a va racori corpul si pentru a elimina toxinele, care provoaca transpiratia in exces.
- Evitati zaharul, cofeina si alte lucruri care va agita.
- In zilele calduroase evitati mancarea si lichidele fierbinti.
- Consumati multe fructe si cereale integrale, deoarece acestea constituie o sursa de fibre si vitamine, ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
- Limitati consumul de alimentele bogate in iod, cum ar fi curcanul, ceapa, merisoarele, produsele lactate, cartofii, broccoli, carnea de vita si sparanghelul.
- Mentineti-va greutatea la un nivel sanatos.

Organismul uman are nevoie de colesterol, pentru o buna functionare.

Acesta elibereaza hormoni, cuprinde o mare parte din creier si creeaza un strat protector pentru celulele corpului. Insa, prea mult colesterol poate creste pericolul unui atac de cord. Lipoproteinele cu densitate redusa sunt cunoscute si sub denumirea de colesterol rau. Daca stiti cum se pot reduce valorile acestuia, veti putea fi mai sanatosi pe termen lung.

Reduceti colesterolul rau din alimentatie

Impuritatile intrate in ochi pot fi extrem de dureroase, chiar daca este vorba despre un fir de praf sau despre un lichid coroziv. Deoarece acest lucru necesita o atentie sporita, iata cateva sfaturi cu privire la eliminarea impuritatilor din ochi:

Clipiti. In cazul particulelor mici – un fir de nisip sau o geana – lubrifierea naturala a ochiului rezolva situatia. Clipiti de mai multe ori la rand, pentru a vedea daca impuritatea a fost eliminata.

Nu va frecati la ochi. Acest lucru poate cauza o infectie sau zgarierea corneei, atunci cand aveti o impuritate in ochi, riscand sa va alegeti cu o durere pe termen lung.