Bromhexin, medicamente

Lista articolelor despre bromhexin si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre bromhexin si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre bromhexin si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bromhexin si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului  BROMHEXIN® 12, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Bromhexin 12 contine o substanta activa din grupa bronhosecretoliticelor. El este recomandat: in tratamentul afectiunilor acute si cronice inflamatorii ale cailor respiratorii, a bronhiilor si plamanului, bronsiectazii, pneumoconioze, in interventii chirugicale pre- si postoperatorii sau de diagnostic de plaman, bronhii si cai respiratorii superioare.

Substanta activa: Bromhexinclorhidrat.

Indicatii: Fluidifica secretiile traheobronsice vascoase in afectiuni acute si cronice ale cailor respiratorii. In tulburari de formare si transport al secretiilor.

Compozitie: 1 ml (=23 picaturi) contine: bromhexina hidroclorica 8 mg, ulei de fenicul 0,74 mg, ulei de anason 0,25 mg. Contine 41 vol.% alcool. Excipienti: Zaharoza, etanol, fosfat de potasiu, dinatriummonohidrogenfosfat - dodecahidrat, trietilenglicol, polisorbat 80, aromatizanti.

Contraindicatii: Sunt boli sau circumstante pentru care unele medicamente nu sunt prescrise sau pot fi prescrise numai dupa un examen atent al medicului, care va aprecia global proportia favorabila dintre beneficiul terapeutic si eventualele reactii nedorite. Pentru aceasta, medicul trebuie sa examineze atent in ce constau contraindicatiile si se va informa despre antecedente, boli insotitoare, despre circumstantele speciale de viata. Contraindicatiile se pot stabili si dupa inceperea tratamentului cu acest produs. In acest caz, informati medicul. Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate la bromhexin sau la una din componentele produsului.

Indicatii: Ca mucolitic in afectiuni bronho-pulmonare acute si cronice insotite de tulburari in formarea si eliminarea secretiilor bronsice.

Compozitie: 5 ml solutie (1 lingurita-menzura) contin: clorhidrat de bromhexin 10 mg. Excipienti: propilenglicol, sorbitol 2,00 g, concentrat de aroma de caise.

Contraindicatii: Nu se administreaza in caz de: hipersensibilitate la bromhexin sau la unul din excipienti (ex. intoleranta la sorbitol/fructoza), in timpul sarcinii si alaptarii, copii sub 14 ani sau pacienti cu greutate corporala sub 50 kg. Se recomanda prudenta in ulcer gastric. Antitusive (ex. codeina) nu se vor administra concomitent pentru ca impiedica eliminarea prin tuse a secretiilor traheo-bronsice fluidificate. Aceasta indicatie se va avea in vedere in special noaptea. Afectiuni bronsice cu acumulare masiva de secretii (ex. sindrom ciliar malign), afectiuni hepatice si renale grave.

Indicatii: Tratamentul simptomatic al afectiunilor cailor respiratorii implicand marirea vascozitatii mucusului: bronsita acuta si cronica, traheobronsita; bronhopneumopatii cronice obstructive, bronsiectazii; sinuzita acuta si cronica; pneumoconioze; laringite.

Compozitie: 8 mg clorhidrat de bromhexin, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeutica: Expectorant mucolitic. Bromhexinul fluidifica secretiile bronhice vascoase, favorizand expectoratia si atenuand tusea iritativa.

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

De ce sa nu mananci grapefruit in perioada in care iei medicamente. Acest citric opreste actiunea anumitor medicamente si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine. Potrivit cercetatorilor, sunt medicamente care interactioneaza cu acest fruct.

 

Citeste si: Cum sa-ti protejezi MEMORIA. 10 medicamente de EVITAT

 

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...
Coastele rupte sau fracturate sunt rezultatul unei traume in zona pieptului, cum ar fi o lovitura, o...