Calorifere, caldura casa

Lista articolelor despre calorifere si caldura casa pe AflaCum.ro

Articole despre calorifere si caldura casa

Citeste cele mai noi articole despre calorifere si caldura casa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calorifere si caldura casa, pe AflaCum.ro!

Inainte de a da drumul la caldura in casa, este foarte important sa cureti caloriferele. Altfel, caloriferele nu vor da randament, iar tu nu vei reusi sa faci deloc economie.

Cum sa faci aerisirea caloriferelor? Iti aratam in cele ce urmeaza.

- asigura-te ca centrala este oprita.

Iarna grea cu multa zapada si ger naprasnic da mari batai de cap romanilor! In case, caloriferele fac cu greu fata cerintelor, iar facturile au valori uriase. Pentru cei care nu isi permit sa plateasca sute de lei in fiecare luna si vor sa faca economie, exista o solutie ieftina si eficienta.

Poti incalzi casa fara sa dai drumul la calorifere! Stim, pare o gluma, dar se poate! Iata cum.

Ai nevoie de:

Lucrurile banale precum folia de aluminiu sau folia cu bule sunt folosite intr-o varietate de scopuri, insa nu pentru pastrarea caldurii in interiorul casei. Ei bine, viziunea ta asupra acestor obiecte se va schimba, dupa ce vei lectura acest articol. In plus, ti-am pregatit si alte trucuri simple care vor impiedica pierderile de caldura din locuinta in timpul iernii.

Cum sa mentii caldura in casa:

Acopera podeaua cu covoare. Covoarele sunt la fel de eficiente precum fibra de sticla, cand vine vorba de izolarea termica si de zece ori mai bune decat podeaua in sine. Ele pot reduce costurile cu energia si, prin urmare, emisiile de gaze cu efect de sera, deoarece mentin caldura in interior. Cel mai potrivit ar fi sa acoperi intreaga suprafata a podelei cu mocheta. Astfel,pierderea calorica ar fi mult mai mica. In plus, covoarele iti incalzesc picioarele. Iar un corp incalzit inseamna mai putine grade in termostat, deci economie!

Canicula nu se lasa dusa cu una cu doua! Daca locuiesti intr-o casa fara aparat de aer conditionat, e foarte dificil sa treci peste temperaturile extreme. Dificil, dar nu imposibil. Astazi, iti aratam cum poti racori locuinta altfel decat folosind telecomanda de la aer.

1. Ferestre acoperite. Pe aici intra valul de caldura! Asa ca tine ferestrele inchise in timpul zilei si acopera-le(draperie, jaluzele, folii de aluminiu, folie de protectie solara).

2. Flori pe marginea pervazului. Plaseaza ghivece cu plante pe marginea pervazului. Ele vor ajuta la mentinerea unei temperaturi respirabile in casa. Oxigenul degajat de plante este esential, mai ales cand temepratura din casa a depasit 37 grade!

Incalzirea centralizata este utilizata in proportie covarsitoare pe intreg Mapamondul! Acest regim de distributie a energiei termice este la indemana, insa nu e si cel mai rentabil. Va vine sa credeti sau nu exista tari europene si asiatice fara sistem de incalzire centralizata. In aceste state, oamenii nu sufera de frig! Mai mult, reusesc sa faca economii substantiale.

1. Germania. Sistemul de incalzire centralizata nu exista in aceasta tara pur occidentala. Fiecare neamt se incalzeste de sine statator. In blocuri, exista instalatii speciale de gaz, iar casele detin cazane. Astfel, fiecare cetatean german plateste exact cat consuma. Temperatura din calorifere poate fi reglata dupa bunul plac. Mai mult, autoritatile ofera recomandari de economisire a energiei!

2. Marea Britanie. Dupa modelul german, britanicii isi incalzesc, dupa vointa proprie, casele! Energia termica in aceasta zona a lumii este destul de costisitoare, astfel ca multi cetateni prefera sa inchida incalzirea peste noapte! Pijamaua, plapuma groasa si caldura acumulata peste zi sunt argumente suficiente pentru un somn linistit. Baile britanicilor nu dispun de incalzire, temperatura in aceste incaperi nedepasind 10-12 grade Celsius! Si poate cel mai important: in perioada in care sunt plecati de acasa, britanicii opresc sistemul de incalzire!

Te-ai saturat sa platesti sume astronomice pe facturile de la RADET? Esti suparat ca dai o groaza de bani,  desi niciodata nu e suficient de cald in casa? Nu dispera! Exista solutii ieftine si eficiente pentru pastrarea caldurii in interiorul caminului tau.

Fie ca stai la bloc sau la casa, tine cont de aceste sfaturi! Nivelul de confort va creste, iar ecnonomiile sunt asigurate!

1. Izoleaza peretii. Aceasta e o masura foarte importanta pentru reducerea consumului de caldura, mai ales daca locuiesti intr-un apartament mai vechi. Prin izolarea exterioara a peretilor cu polistiren vei reduce factura la intretinere cu pana la 50%. Un strat de 10 cm de polistiren la exterior este echivalentul  unui rand in plus de caramizi!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.