Carne miel, kebab

Lista articolelor despre carne miel si kebab pe AflaCum.ro

Articole despre carne miel si kebab

Citeste cele mai noi articole despre carne miel si kebab publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne miel si kebab, pe AflaCum.ro!

Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea  kıyma (carne tocata).

Acest tip de kebab presupune doar carne de miel (se accepta si un amestec de miel cu vita) ce este foarte estetic pe farfurie alaturi de un pilaf sau de un ghiveci de legume la care se poate alatura un iaurt diluat  din lapte de oaie (ayran) si nelipsita lipie. 

Iata o reteta simpla pentru a face Adana Kebab.

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

Iata o reteta gustoasa de zbarciogi umpluti.

Ingrediente:

- un kg zbarciogi,
- 400 g carne de miel sau de vitel,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 3 linguri de smantana.

Mod de preparare:

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 500 grame foi de stevie sau de spanac,
- 750 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 grame untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- un litru bors,
- o ceasca de smantana sau iaurt.

Mod de preparare:

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucatele potrivite.

Se pune la fiert cu un litru de apa rece si sare.