Cirese

Lista articolelor despre cirese pe AflaCum.ro

Articole despre cirese

Citeste cele mai noi articole despre cirese publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cirese, pe AflaCum.ro!

Ciresele sunt fructe foarte gustoase cu beneficii formidabile pentru sanatate. Le poti consuma ca atare, sub forma de suc sau in diverse retete de prajituri sau salate. Astazi, iti prezentam reteta pentru salata de cirese si quinoa.

Ingrediente(4 persoane):

- 2 cani de cirese fara samburi( poti alege ce soi doresti);

Ciresul este un pom fructifer foarte popular in Romania si nu numai. El face parte din genul taxonomic Prunus, familia Rosaceae. Ciresul poate atinge 15 metri inaltime si se dezvolta cam in orice zona geografica a Romaniei, cu predilectie in zonele deluroase.

Cires, caracteristici. Coroana ciresului este circulara, sferica. Pomul are crengi scurte si groase, robuste. Scoarta este cenusiu-roscata, tulpinile tinere au scoarta neteda, in primii ani. Apoi, scoarta devine zgrunturoasa. Frunzele ciresului sunt alungite, zimtate pe margine si ascutite la capat. Florile albe sunt grupate cate doua, sau cate patru. Fructele au culori cu nuante de la rosu inchis la rosu deschis, fiind de forma sferica.

Cires. Clima si sol. Ciresul prefera pamantul luto-nisipos, dezvoltandu-se cel mai bine, astfel, in zonele de deal. Are nevoie de umiditate, dar nu in exces. Daca are parte de prea multa apa, sistemul radicular al ciresului se distruge. Razele soarelui din belsug ajuta la dezvoltarea ciresului. In cazul in care nu are destula lumina, ciresul nu ma da roade la acelasi nivel.

Fructele coapte din pomi sunt cea mai mare tentatie pentru pasari. Mai ales, ciresele carnoase si dulci! Asa ca nu sta cu mainile in san! Ia masuri de protejare a recoltei. Astazi, iti prezentam 3 solutii de alungare a pasarilor din preajma pomilor fructiferi.

1. Aparate specializate

- tunul care produce bubuituri puternice e o garantie ca pasarile stricatoare nu s emai apropie de rod.

O reteta delicioasa de vara este si budinca de cirese.

Ingrediente:

- 500 g cirese,
- 150 g unt proaspat,
- 6 oua,
- 150 g zahar,
- o ceasca de pesmet,
- o lingurita de scortisoara,
- unt si pesmet pentru tapetat forma.

Mod de preparare:

Se curata ciresele de samburi, se presara o lingura de zahar pisat si se lasa sa stea o ora.

Dulceata de cirese amare se prepara asemanator cu cea obtinuta din visine.

Ingrediente:

- O farfurie adanca, plina cu varf, de cirese amare fara samburi,
- un kg zahar,
- vanilie,
- zeama de la 1/2 lamaie.

Compotul de cirese este mai aromat daca se adauga la fiert vanilie.

Ingrediente:

- un kg cirese,
- 200 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.