Compot de cirese

Compot de cirese

Compotul de cirese este mai aromat daca se adauga la fiert vanilie.

Ingrediente:

- un kg cirese,
- 200 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

1

Se spala ciresele si se curata de codite.

2

Se pune intr-un vas zaharul cu apa si putina vanilie.

3

Dupa ce s-a topit zaharul se adauga ciresele si se lasa sa fiarba 10 minute in clocote mici.

4

Compotul de cirese se consuma proaspat in luna lui ciresar sau se imbuteliaza pentru sezonul rece in borcane de sticla inchise ermetic.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile...
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate. Exista o multime de soiuri romanesti de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare