Cirese, dulceata

Lista articolelor despre cirese si dulceata pe AflaCum.ro

Articole despre cirese si dulceata

Citeste cele mai noi articole despre cirese si dulceata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cirese si dulceata, pe AflaCum.ro!

Dulceata de cirese amare se prepara asemanator cu cea obtinuta din visine.

Ingrediente:

- O farfurie adanca, plina cu varf, de cirese amare fara samburi,
- un kg zahar,
- vanilie,
- zeama de la 1/2 lamaie.

Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!

Dulceata de lamai. Ingrediente:

- un kilogram de lamai;

Dulceata este un deliciu in orice moment din an, cu predilectie in perioada rece, cand fructele nu se gasesc asa de usor si nici nu sunt prea ieftine. Astazi, ti-am pregatit o reteta speciala din aceasta categorie selecta: dulceata de dovleac!

Dulceata de dovleac. Ingrediente:

- un kilogram de dovleac curatat (te sfatuim sa alegi soiul Muscat de Provence, pentru ca e mai dulce);

Ciresele sunt fructe foarte gustoase cu beneficii formidabile pentru sanatate. Le poti consuma ca atare, sub forma de suc sau in diverse retete de prajituri sau salate. Astazi, iti prezentam reteta pentru salata de cirese si quinoa.

Ingrediente(4 persoane):

- 2 cani de cirese fara samburi( poti alege ce soi doresti);

Ciresul este un pom fructifer foarte popular in Romania si nu numai. El face parte din genul taxonomic Prunus, familia Rosaceae. Ciresul poate atinge 15 metri inaltime si se dezvolta cam in orice zona geografica a Romaniei, cu predilectie in zonele deluroase.

Cires, caracteristici. Coroana ciresului este circulara, sferica. Pomul are crengi scurte si groase, robuste. Scoarta este cenusiu-roscata, tulpinile tinere au scoarta neteda, in primii ani. Apoi, scoarta devine zgrunturoasa. Frunzele ciresului sunt alungite, zimtate pe margine si ascutite la capat. Florile albe sunt grupate cate doua, sau cate patru. Fructele au culori cu nuante de la rosu inchis la rosu deschis, fiind de forma sferica.

Cires. Clima si sol. Ciresul prefera pamantul luto-nisipos, dezvoltandu-se cel mai bine, astfel, in zonele de deal. Are nevoie de umiditate, dar nu in exces. Daca are parte de prea multa apa, sistemul radicular al ciresului se distruge. Razele soarelui din belsug ajuta la dezvoltarea ciresului. In cazul in care nu are destula lumina, ciresul nu ma da roade la acelasi nivel.

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos.

Ingrediente:

- un kg de smochine;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fructele coapte din pomi sunt cea mai mare tentatie pentru pasari. Mai ales, ciresele carnoase si dulci!...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...
Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie. Ingrediente: 12 mere mijlocii, 3 linguri de...
Omleta cu dulceata este un aperitiv dulce, ideal pentru micul dejun. Ingrediente: - 6 oua, - 4...
O reteta delicioasa de vara este si budinca de cirese.Ingrediente: - 500 g cirese, - 150 g...
Pentru aceasta reteta de portocale sunt date cantitatile minime. Pentru dulceata de portocale se folosesc fructe cu...