Cum sa cureti un calculator, unitate centrala

Lista articolelor despre cum sa cureti un calculator si unitate centrala pe AflaCum.ro

Articole despre cum sa cureti un calculator si unitate centrala

Citeste cele mai noi articole despre cum sa cureti un calculator si unitate centrala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cum sa cureti un calculator si unitate centrala, pe AflaCum.ro!

In cazul in care nu ai mai curatat calculatorul de 2-3 luni, daca acesta emite zgomote neobisnuite sau daca vezi ca s-a strans o combinatie de praf si scame pe partea externa a ventilatorului, inseamna ca o curatare a acestuia este necesara. Ce trebuie sa faci tu, vei afla imediat.

Aduna-ti cateva instrumente : o surubelnita, pentru a indeparta suruburile si pentru a putea desface unitatea centrala, servetele, un compresor de aer (unul mic! Mare atentie: nu folosi aspiratorul in locul acestuia) si o pensula.

Inchide calculatorul, scoate-l din priza si decupleaza toate cablurile si aparatura conectata la unitatea centrala (monitor, boxe, tastatura, mouse, stick-uri, imprimanta, alte cabluri).

Depunerile de praf pot incetini si pot strica anumite componente ale unui computer.

Iata ce puteti face in acest sens:

Adunati ustensilele necesare. Aveti nevoie de un spray cu aer comprimat si de o surubelnita ( pentru a desuruba exteriorul unitatii centrale), de un aspirator, pentru exterior dar interzis pentru interiorul computerului si de o masca pentru gura si nas, pentru a evita inhalarea prafului.

Inevitabil, odata cu trecerea timpului calculatorul tau isi va pierde din putere si se va degrada treptat, pana va ajunge intr-un punct in care va ceda iremediabil. Pentru a intarzia si a amana cat mai mult acest moment, calculatorul trebuie sa fie intretinut bine. Cum poti face acest lucru, vei afla imediat.

Curata toate ramasitele lasate de browser (cookies si cache). Poti face acest lucru prin optiunile oferite de sistem (le poti sterge manual, in folderul in care se gasesc, sau din browser, selectand optiunea clear recent history si apoi bifand casutele corespunzatoare cookies-urilor si cache-ului) sau poti instala un program gratuit, care poate face asta pentru tine (cum este CCleaner).

Cauta si distruge orice element spyware si virus. Poti face acest lucru foarte simplu cu ajutorul unui antivirus competent (cum ar fi AVG Anti Virus).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.