Cum se curata interiorul unui computer?

Cum se curata interiorul unui computer?

Depunerile de praf pot incetini si pot strica anumite componente ale unui computer.

Iata ce puteti face in acest sens:

1

Adunati ustensilele necesare. Aveti nevoie de un spray cu aer comprimat si de o surubelnita ( pentru a desuruba exteriorul unitatii centrale), de un aspirator, pentru exterior dar interzis pentru interiorul computerului si de o masca pentru gura si nas, pentru a evita inhalarea prafului.

2

Opriti computerul si scoateti-l din priza.

3

Deconectati cablul LAN si toate perifericele: monitor, scanner, impirmnata, tastatura, mouse si boxe.
Mutati unitatea centrala intr-o zona separata de cea unde este amplasat computerul in mod obisnuit, deoarece treaba curatarii prafului poate fi foarte murdara si aveti nevoie de un loc care poate fi usor aerisit, pentru a scapa de praf.

4

Deschideti unitatea centrala. Puteti consulta manualul de utilizare, in acest sens.

5

Pregatiti-va pentru curatenie. Dupa deschiderea unitatii centrale, folositi aer comprimant. Puteti purta o masca de praf. Atentie, insa, interiorul unitatii centrale nu trebuie atins, deoarece puteti descarca un soc static ce poate dauna componentelor interne (CPU, RAM). Daca trebuie sa atingeti interiorul, descarcati energia statica, atingand rama de metal a computer inainte de a-l scoate din priza.

6

Curatarea prafului. Utilizati aer comprimat pentru a sufla aerul din interiorul computerului. Faceti aceasta de jos in sus. Nu va ingrijorati daca ventilatoarele interne sunt puse in miscare, deoarece acest lucru este inevitabil si necesar pentru curatarea totala a acestora. Este de asemenea indicat sa pastrati o distanta moderata intre sursa de aer si componentele pe care le curatati.

7

Asigurati-va ca ventilatorul de racire este curat. Acesta se afla de-asupra procesorului si este compus din niste parti metalice, care se ridica in partea opusa placii de baza. Daca acest ventilator nu functioneaza corespunzator, procesorul se poate supraincalzi, impiedicand buna functionare a computerului si ducand la stricarea acestuia.

8

Verificati interiorul si exteriorul, pentru a vedea daca ati indepartat tot praful. Puneti la loc partile laterale ale carcasei.

9

Curatati locul unde ati efectuat operatiunea.

10

Puneti computerul la loc, reatasand toate perifericele si cablurile.

Un computer bine curatat va functiona mult mai bine si nu se va incalzi asa de usor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cum puteti sa va curatati computerul, inainte de a fi scos la vanzare, pentru a parea...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...
Pentru a schimba o parola in Windows XP trebuie sa va logati ca si administrator, pe un...