Dependenta, cocaina

Lista articolelor despre dependenta si cocaina pe AflaCum.ro

Articole despre dependenta si cocaina

Citeste cele mai noi articole despre dependenta si cocaina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dependenta si cocaina, pe AflaCum.ro!

Statisticile indica anual un procentaj mai mic decat cel real al dependentilor de cocaina, lucru ingrijorator, deoarece oamenii nu sunt constienti de pericolul consumarii drogurilor.

Indiferent de modul de administrare (pe nas, gura, injectata sau fumata), cocaina poate fi letala si nimeni nu poate prezice o supradoza. Iata o serie de repercursiuni, ale dependentei de cocaina, pe termen lung sau scurt:

- Necroze in tesutul nazal. Cocaina administrata pe nas duce la contractarea vaselor de sange, care impiedica buna oxigenare a tesutului nazal, lucru ce poate cauza moartea celulelor din aceasta zona.

Dependenta de jocuri video poate fi foarte daunatoare sanatatii si vietii sociale. In general, copiii pica in aceasta vraja nociva. E firesc: cei mici sunt mai atrasi de spectacolul, de noutatea, de culorile si de dinamica pe care un joc video le ofera. Din fericire, exista solutii de a evita/invinge dependenta de jocurile video.

Cum sa invingi dependenta de jocurile video:

1. Fii responsabil! Problema se afla in individ, nu in joc. Nicio incercare de a invinge dependenta nu va reusi pana cand persoana respectiva nu accepta situatia. Primul pas ar fi sa constientizezi ca ai o problema! Nu existenta jocurilor si nici continutul lor sunt problematice, ci persoana care alege sa le joace intensiv. Nu uita ca orice joc video creeaza rutina, obiceiuri. Cu toate acestea, jocul video nu reprezinta o dependenta, pana cand nu il lasi sa puna stapanire pe tine! Daca nu mai reusesti sa finalizezi si alte activitati zilnice de rutina, inseamna ca e cazul sa te aduni si sa renunti la jocul video preferat sau macar sa stabilesti imtervale clare in care sa iti satisfaci hobby-ul. Altfel, hobby-ul devine un viciu!

Fumatul este un viciu de care cu greu mai poti scapa. Statistic, foarte putini fumatori reusesc sa scape de acest obicei nesanatos. E nevoie, in primul rand, de o vointa de fier si de constientizarea raului pe care tigara il provoaca. 

Piata este invadata de metode care mai de care antifumat, insa putine se dovedesc eficiente. Sau, mai bine zis, eficienta este contracarata de lipsa de vointa.  Cand ti-ai propus sa te lasi de fumat, trebuie sa fii sigur ca asta iti doresti. Altfel, te vei amagi, indiferent ce cale urmezi. Va fi suficient sa cauti o scuza pentru a reaprinde tigara.

Nici lasatul gradual nu e o solutie. Te lasi sau te pacalaesti ca te lasi? Practic, reducerea cantitatii nu te va ajuta sa renunti la tutun. Din ziua in care ai decis ca trebuie sa spui stop fumatului, arunca pachetul de tigari si ai grija sa nu mai ai acces la el!

Dependenta este o stare psihica nociva, indiferent de tiparul declansatorului. Fie ca esti dependent de o persoana, de un anumit consum sau de un fenomen social, evolutia ta umana va fi periclitata, daca persisti in acest comportament.

De cele mai multe ori, comportamentele umane deficitare reprezinta  un mecanism care te apara de unele suferinte de moment. Daca acest mecanism continua sa existe si dincolo de scopul sau punctual, atunci se declanseaza, prin comportamente repetitive, dependente extrem de daunatoare pentru viata ta!

Dependenta se raporteaza, de obicei, la o deficienta psiho-afectiva a individului. Spre exemplu, devii dependent, daca ai o stima de sine scazuta sau iti lipseste iubirea celor apropiati. Cum incerci sa treci peste aceste carente? Prin mijloace exterioare, mentale si/sau fizice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.