Diabet zaharat

Lista articolelor despre diabet zaharat pe AflaCum.ro

Articole despre diabet zaharat

Citeste cele mai noi articole despre diabet zaharat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diabet zaharat, pe AflaCum.ro!

Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita, oamenii de stiinta au descoperit ca vinul rosu este un aliat puternic in lupta contra aceste afectiuni. Asta mai ales datorita resveratrolului, un puternic antioxidant.

Bautorii moderati de vin rosu au niveluri mai ridicate de colesterol bun(HDL ) , un somn mai odihnitor si un risc cardiometabolic mai scazut.

Conform unui studiu recent, consumul indicat de vin rosu este de 1 pahar/zi, seara la cina. Studiul, creat de cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, a durat doi ani si a avut in vedere comportamentul a 224 bolnavi de diabet zaharat tip 2, care pana la startul experimentului nu consumasera vin.

Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici. Spre deosebire de bolnavii ce sufera de diabet tip 1, cei cu tipul 2 produc insulina. Din pacate, insulina secretata de pancreasurile lor nu este suficienta sau corpul nu este capabil sa o accepte intr-un mod corespunzator. Acest lucru este cunoscut drept rezistenta la insulina.

Daca insulina nu face fata cerintelor corpului, glucoza nu poate patrunde in celule, iar functionarea acestora e deficitara.

Surplusul de glucoza din sange provoaca unele complicatii:

O problema grava cu care se confrunta persoanele afectate de diabet zaharat este cea a piciorului diabetic.

Aceasta complicatie este datorata indicelui glicemic ridicat, circulatiei sanguine deficitare si infectiilor. Pentru a evita agravarea afectiunii, este recomandat sa stati in fata unei oglinzi pentru a va inspecta picioarele.

Solutii de prevenire a piciorului diabetic

Citeste prospectul medicamentului Starlix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Starlix se utilizeaza in cazul pacientilor cu diabet zaharat non-insulino-dependent (diabet zaharat de tip 2).

Starlix se administreaza in asociere cu metformina (alt medicament antidiabetic) pentru a scadea valoarea glucozei (zaharului) din sange la pacientii la care diabetul nu poate fi controlat cu metformina in monoterapie.

Citeste prospectul medicamentului Maninil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Este indicat in diabetul zaharat tip II (de tip adult) insulino-independent, cand dieta este insuficienta, dar nu se impune instituirea tratamentului cu insulina. Se poate incerca un tratament simultan cu insulina in cazul unui esec terapeutic.

In cazul sistarii complete a secretiei endogene de insulina in diabetul zaharat de tipul II, combinatia glibenclamid-insulina nu asigura un efect terapeutic de durata.

Citeste prospectul medicamentului Lyxumia si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Lyxumia se utilizeaza la adultii care au diabet zaharat de tip 2 pentru controlarea concentratiei de glucoza în sange.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Lyxumia. Documentul explica modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Lyxumia.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Galvus este un medicament care contine substanta activa vildagliptin. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde de...
Citeste prospectul medicamentului Gilemal, comprimate 5 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Diguan, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diabet...
Citeste prospectul medicamentului Glucotrol XL si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Ca...
Citeste cu atentie si acest prospect si vezi pentru ce este indicat Siofor ®500 , comprimate filmate...
O dieta pentru diabet zaharat consta intr-o alimentatie simpla si sanatoasa, intentionata sa ajute la controlul producerii...