Cum sa tratezi DIABETUL. Reteta pe baza de VIN

Cum sa tratezi DIABETUL. Reteta pe baza de VIN

Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita, oamenii de stiinta au descoperit ca vinul rosu este un aliat puternic in lupta contra aceste afectiuni. Asta mai ales datorita resveratrolului, un puternic antioxidant.

Bautorii moderati de vin rosu au niveluri mai ridicate de colesterol bun(HDL ) , un somn mai odihnitor si un risc cardiometabolic mai scazut.

Conform unui studiu recent, consumul indicat de vin rosu este de 1 pahar/zi, seara la cina. Studiul, creat de cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, a durat doi ani si a avut in vedere comportamentul a 224 bolnavi de diabet zaharat tip 2, care pana la startul experimentului nu consumasera vin.

Acestia au fost impartiti in 3 grupuri: consumatori de vin rosu, de vin alb si de apa. In timpul cinei, fiecare a baut, zilnic, 150 mililitri din bautura selectata. De asemenea, sub indrumarea nutritionistilor, toti au urmat, o dieta mediteraneana, fara restrictii de calorii.

Subiectilor li s-a extras sange la inceputul studiului, la 6 luni si la final, astfel incat oamenii de stiinta au putut analiza biomarkerii(modificarile biologice) ai controlului glicemic, al lipidelor si al functiei hepatice.

S-a constatat ca in cazul bautorilor de vin rosu a crescut in mod semnificativ nivelul de colesterol bun. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu persoanele care au consumat doar apa.

Tot consumatorii de vin rosu au fost si singurii care au inregistrat o ameliorare a sindromului metabolic(sindromul rezistentei la insulina).

Oamenii care au baut vin rosu sau alb si-au imbunatati calitatea somnului mai bine decat ceo care au consumat apa,

Nu au existat efecte adverse pe parcursul studiului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici....
O dieta pentru diabet zaharat consta intr-o alimentatie simpla si sanatoasa, intentionata sa ajute la controlul producerii...
Bonalvii de diabet au primit o veste excelenta! A fost lansat un vaccin care va bloca anumite...