Dresaj caini, caini

Lista articolelor despre dresaj caini si caini pe AflaCum.ro

Articole despre dresaj caini si caini

Citeste cele mai noi articole despre dresaj caini si caini publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dresaj caini si caini, pe AflaCum.ro!

Cand vine vorba de dresajul cainilor, adesea, cele mai simple actiuni produc cele mai bune rezultate. In orice haita, cainele alfa conduce si ceilalti il urmeaza. Asadar este important sa va impuneti ca lider in fata cainelui, pe care doriti sa-l dresati, pentru ca acesta sa va asculte.

Iata 8 sfaturi despre cum se dreseaza corect un caine:

1. Nu hraniti niciodata cainele din farfuria din care mancati, deoarece va puteti impune ca lider in fata acestuia, numai daca ii veti da sa manance dupa ce terminati.

Cainii sunt capabili sa invete multe comenzi, dresajul fiind un mod de apropiere intre ei si stapani. Iata cum puteti invata un caine sa se tarasca:

Pregatiti niste gustari, cu care sa va rasplatiti cainele atunci cand invata o anumita comanda, pentru a-i transmite un mesaj pozitiv cum ca acest comportament este unul bun, care trebuie repetat in viitor.

Faceti dresajul intr-un spatiu linistit, deoarece in caz contrar atentia cainelui va fi distrasa si nu se va putea concentra asupra dresajului, in mod corespunzator.

„Lasa” sau „Da-i drumul” este probabil cea mai comuna comanda, care poate fi invatata de catre caini si este des utilizata de stapani, deoarece cainilor le place sa roada diferite obiecte.

Iata cum va puteti dresa cainele sa dea drumul unui obiect din gura:  

Alegeti o jucarie preferata de caine, pe care acesta o tine mult in gura si cu care ii place sa se joace.

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a organismului canin poate fi dificila, deci necesita o atentie sporita. In primul rand, trebuie inteleasa cauza unei alergii. Apoi, vine si rezolvarea.

Alergiile la caini:

- alergii la mancare. Astfel de probleme sunt destul de comune printre patrupezii nostri dragi. Proteinele din carne, cum ar fi puiul, carnea de vita sau pestele pot declansa o alergie. In plus, unele cereale precum graul, porumbul sau soia pot declansa o astfel de reactie in organismul cainelui. Ce se intampla, mai eact? Patrupedul are o sensibilitate la anumite ingrediente, iar sistemul sau imunitar reactioneaza exagerat, aparand simptome precum mancarimea intensa, inflamatia pielii, eruptii cutanate si chiar probleme digestive(varsaturi, diaree). Pentru a evita viitoarele neplaceri, recomandam hrana uscata pentru caini si chiar hrana pentru caini alergici. De multe ori, o alergie alimentara nu poate fi descoperita decat cu ajutorul veterinarului. Aceste foloseste teste specifice, precum cel desange sau eliminarea treptata a anumitor ingrediente din dieta cainelui pentru a identifica cauza exacta a reactiei alergice.

- alergiile de interior. In casa, cainele poate dezvolta diverse alergii. La fel ca si la om, mucegaiul si acarienii sunt principalii declansatori de alergii. Odata ce acesti alergeni intra in contact cu pielea sau mucoasele cainelui, sistemul sau imunitar poate reactiona, provocand simptomele neplacute ale unei alergii. Asadar, mentine casa curata, pentru ca si expunerea la alergeni sa fie mai scazuta. Aspira la cateva zile covoarele si spala lenjeriile de pat o data pe saptamana(daca nu transpiri asiduu). De asemenea, iti recomandam sa folosesti un filtru de aer in sistemul de incalzire. Acesta contribuie la reducerea cantitatii de alergeni din mediul inconjurator.

Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa fii atent la modul cum mama isi hraneste puii si sa ii acorzi toata atentia si conditiile pentru ca hranirea sa fie facuta cum trebuie. Nu e asa de dificil! Ai nevoie de putina rabdare, de ceva timp si de un spatiu propice.

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii:

1. Ofera-i spatiul potrivit. Cateaua si puii ei au nevoie deun loc curat, cald si linistit pentru alaptare. Mentine temperatura constanta in camera in care tii cateii. Culcusul trebuie sa fie moale si cat mai confortabil. Daca ai posibilitatea, ofera-le un spatiu separat in casa, despartit de o usa/ poarta.

Cei mai multi proprietari de caini cunosc obiceiurile animalelor lor de companie, intelegand cu usurinta cand acestea sunt fericite, ingrijorate, surprinse sau speriate. Ce inseamna, insa, pozitiile de somn ale cainilor? La fel ca oamenii, cainii au preferintele lor de dormit, iar acestea ne pot spune multe despre patrupezi.

Caini. 6 pozitii de somn si ce inseamna acestea:

1. Bulgare de zapada. Pozitia bulgarelui de zapada este una dintre cele mai populare pozitii de dormit printre caini. Aceasta pozitie(culcat cu burta pe sol si cu botul pe labe) permite cainelui sa se ridice rapid in caz de pericol . De cele mai multe ori, cainii nu dorm foarte adanc in aceasta pozitie, adica doar trag un pui de somn. Normal, avand in vedere ca pozitia este, pana la urma, una de paza.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Marele Danez e un caine urias, dar bland. La maturitate, acest caine fascinant poate atinge o greutate...
Boala Cushing(hipercortizolism) este una dintre cele mai frecvente boli hormonale la cainii in varsta(trecuti de 8 ani)....
Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe...
Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe...
Febra umana e usor de identificat, datorita simptomelor clare dar si termometului. In cazul cainilor, nu e...
Cainii imbatranesc mult mai repede decat omul. Stim asta, probabil, cu totii. Cei care avem caini, am...