Energie electrica, electricitate

Lista articolelor despre energie electrica si electricitate pe AflaCum.ro

Articole despre energie electrica si electricitate

Citeste cele mai noi articole despre energie electrica si electricitate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre energie electrica si electricitate, pe AflaCum.ro!

Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli care cresc simtitor costurile energiei electrice. Mai jos, iti prezentam o lista cu cele mai comune greseli facute de oameni in privinta consumului de curent electric.

Aparatele electrocasnice vechi. Aceasta eroare este cel mai des intalnita. Fiind vechi, astfel de aparaturi incep sa consume peste masura. Ar trebui sa le inlocuiesti, usor-usor. De asemenea, exista situatii in care aparatura veche a fost creata pentru a consuma mai multa energie electrica. Concret, spre exemplu, masinile de spalat rufe au, in medie, o durata de viata de 8 ani. Daca masina ta de spalat rufe este mai veche, nu o mai folosi. ideala ar fi sa stii care este durata de viata a fiecarui aparat electrocasnic din casa ta!

Citeste si: Cum sa faci ECONOMIE. 5 dispozitive care consuma electricitate chiar si cand nu sunt activate

Mentinerea aparaturii in priza. Cele mai multe electrocasnice consuma chiar si atunci cand nu sunt folosite la propriu. E suficient sa le lasi in priza si vor genera costuri care se vor simtit pe factura de electricitate. Stim ca e incomod, dar ar fi mai bine sa scoti din priza aparatele care nu sunt folosite.

Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli care cresc simtitor costurile energiei electrice. Daca in sezonul rece consumul de gaz este mai mare si umfla costurile de intretinere, vara creste factura la curent, mai ales din cauza folosirii excesive a aparatelor de aer conditionat.

Exista, din fericire, solutii pentru a face economie de energie electrica in sezonul cald. Iata care sunt acestea:

Izoleaza bine ferestrele si usile exterioare. Micile crapaturi din locuinta pot face aproape inutil aparatul de aer conditionat. Asta deoarece aerul rece generat de aparat ar putea fi risipit. Mai mult, aerul cald va patrunde in casa ta. Si uite asa, vei tine deschis aparatul de aer conditionat prea mult, fara sa te bucuri de racoare. Iar factura la curent s-ar putea sa te sperie. Asadar, nu uita sa izolezi cum trebuie usile si ferestrele!

Aparatele de uz casnic pot continua sa functioneze chiar si dupa ce le-ai oprit, consumand energie electrica. Iata care sunt acestea si cum iti pot afecta bugetul.

1. Incarcator neconectat la telefon. Un incarcator ramas in priza continua sa utilizeze energie electrica, chiar si cand nu e conectat telefonul la el. Puterea este minima, totusi, asa ca nu iti afecteaza prea tare buzunarul. Un incarcator de telefon consuma aproximativ 1,2 watti/zi.

2. Tuner TV digital. Acesta continua sa lucreze dupa ce il dezactivezi, pierzand energie electrica. Unii gresesc si mai tare: inchid doar tv-ul, iar tunerul consuma, in aceasta situatie, de 5 ori mai mult. In medie, acest dispozitiv ajunge la un consum zilnic de 22 watti.

Costurile pentru energia electrica au crescut astazi foarte mult  pentru ca pretul Kwattului s-a tot marit in timp dar si pentru ca o gospodarie, astazi, consuma mai mult decat pe vremuri.

Astazi avem aer conditionat, computere, cuptoare, care toate fac ca pretul facturii  sa creasca si sa reprezinte o mare parte din venitul nostru lunar. Din fericire exista mijloace prin care sa se diminueze costurile la energia electrica:

Becurile economice  sunt cea mai buna alegere pentru iluminatul casei. Fa un efort si schimba-ti toate becurile obisnuite cu unele economice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.