Evitare fierbere apa, apa potabila

Lista articolelor despre evitare fierbere apa si apa potabila pe AflaCum.ro

Articole despre evitare fierbere apa si apa potabila

Citeste cele mai noi articole despre evitare fierbere apa si apa potabila publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre evitare fierbere apa si apa potabila, pe AflaCum.ro!

Fierberea apei timp indelungat sau refierberea acesteia nu numai ca nu distruge substantele daunatoare, ci creste concentratia acestora, favorizand anumite reactii chimice, deloc benefice pentru sanatate.

Iata ce substante daunatoare din apa isi pot mari concentratia, daca aceasta este fiarta un timp indelungat sau este refiarta de mai multe ori:

Arsenicul reprezinta substanta cea mai daunatoare din apa potabila, deoarece poate cauza intoxicatii, probleme ale sistemului digestiv, diabet, boli cardiovasculare si de piele si cancer.

Apa este sursa vietii, asa ca o consumam in fiecare zi pentru a ne mentine sanatatea. Consumam, insa, intotdeauna cea mai buna, cea mai curata si cea mai sanatoasa apa? Din pacate, nu. Apa de la robinet, mai ales in zonele urbane, nu este chiar cea mai calitativa. De aceea e bine sa inveti cum sa verifici calitatea apei potabile in cel mai simplu mod: folosindu-ti simturile!

Cum sa verifici calitatea apei potabile:

1. Culoarea. Lasa apa sa curga 1-2 minute. Umple paharul cu apa si tine-l in bataie luminii. Daca apa este tulbure, galbena sau maro, cel mai probabil tevile sunt ruginite sau sursa este poluata. Nu bea o astfel de apa!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.