Flori, ingrijire flori

Lista articolelor despre flori si ingrijire flori pe AflaCum.ro

Articole despre flori si ingrijire flori

Citeste cele mai noi articole despre flori si ingrijire flori publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre flori si ingrijire flori, pe AflaCum.ro!

Un pamant fertil inseamna plante sanatoase si luminoase. Insa pentru ca pamantul sa se mentina roditor, ai nevoie de un ingrasamant bun ce va hrani florile atat cat e necesar. Nu uita, asadar, sa aplici ingrasamantul, mai ales in perioada de vegetatie si de inflorire.

Vei gasi, in magazinele de specialitate, multe tipuri de ingrasamant. Din pacate, cele mai multe sunt scumpe si mai putin eficiente. Crescatorii experimentati de flori stiu foarte bine ca ingrasamantul cel mai bun pentru flori este drojdia. Iata cum o poti folosi in acest scop.

Ai nevoie de:

Florile tale sunt frumoase, dar firave, in general. Asa ca trebuie sa le oferi atentie tot timpul, mai ales daca le tii in atmosfera artificiala din apartament. Se pot ofili destul de repede, daca nu au conditii prielnice.

Poate ai uitat sa uzi floarea preferata o buna perioada sau poate nu a avut necesarul de lumina, in locul unde ai asezat-o. Nu te invinovati prea tare, ci incearca sa o salvezi, chiar daca o vezi palida! Are o sansa mare sa-si revina, daca aplici metoda de mai jos.

AI NEVOIE DE:

Astilbele sunt plante tolerante la umbra, cu nevoi medii de umiditate. Au frunzis asemanator unei ferigi si flori colorate, in nuante pastelate de rosu, violet, roz, mov sau crem. Astilbele pot atinge 1,5 metri inaltime si se inmultesc simplu prin divizare.

Cum sa cresti astilbe in gradina. Alegerea locului. Aceste flori nu rezista la temepraturi foarte ridicate, asa ca alege un loc umbrit si racoros. Astfel, tufa de astilbe va creste controlat, iar florile se vor mentine mai mult timp. In zone cu mai mult de 4 ore de soare zolnic, tufa de astilbe creste peste masura, iar florile raman mici. Astfel, se va crea o imagine neingrijita.

Cum sa cresti astilbe in gradina. Pregatirea terenului. E necesar ca solul sa fie bogat in turba si in humus, cu pH acid si cu capacitate crescuta de retinere a apei. Utilizeaza fertilizatori pe baza de sulf, dar nu in exces. Trebuie sa mentii pamantul umed cat poti de mult. Astilbele se dezvolta armonios in prezenta umezelii combinate cu umbra.

In urma cu doar cateva zile, autoritatile hotarasera ca florile si martisoarele sa nu poata fi oferite in scoli. Aceleasi autoritati au schimbat macazul la 180 grade! Ministerul Educatiei a explicat de ce aceasta interzicere nu ar fi legala!

Florile si martisoarele nu sunt obiecte personale. Situatia pandemica determina Guvernul sa ia hotarari controversate! Interzicerea fllorilor si martisoarleor a starnit un val de nemultumire printe elevi si parinti. Pana la urma, Ministerull Educatiei a cedat, explicand situatia prin vocea ministrului Sorin Campeanu:

Ordinul de ministru comun, educatie-sanatate, prevede ca nu se pot schimba obiecte personale. insa Ministerul Educatiei nu doreste si nu poate sa se implice in schimbarea valorii de simbol in obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici macar un martisor nu consider ca este un obiect personal. Asadar, Ministerul Educatiei nu doreste si nu poate sa se implice in schimbarea unei valori de simbol in obiect personal, a spus Campeanu la Antena 3.

Martisorul este sarbatorit in fiecare an de 1 martie, odata cu startul primaverii! In mod obisnuit, se ofera martisoare si flori. Nu si anul acesta! Cel putin, nu in scolile din Romania, acolo unde era o traditie ca profesoarele si colegele sa primeasca martisoare de 1 martie!

Martisoarele, interzise prin lege in scoli. Din cazua situatiei pandemice, autoritatile au decis sa interzica oferirea de martisoare si flori in institutiile de invatamant! Pentru a mentine o oarecare traditie, elevii pot oferii, in schimb, atentii virtuale profesorilor si colegelor.

Interdictia vine prin ordinul comun al ministerului Educatiei si Sanatatii, privind masurile de organizare in unitatile de invatamant in contextul epidemiologic. Acesta prevede ca este interzis schimbul de obiecte personale. Martisoarele, florile si alte atentii oferite de 1 si 8 martie sunt printre ele.

Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofila, eliberand oxigen. Altfel spus, continuitatea vietii pe Terra este posibila si datorita fotosintezei!

Cum functioneaza fotosinteza. Cand energia luminoasa este convertita in energie chimica, aceasta este stocata in molecule de carbohidrati(zaharurile), ce sunt sintetizati din dioxid de carbon si apa. Transformarea energiei luminoase in energie chimica se face diferit de la o specie la alta, chiar daca procesul incepe la fel.

Proteinele sunt tinute in interiorul cloroplastelor, iar bacteriile sunt incorporate in membrana plasmatica. O parte din energie este folosita pentru a indeparta electroni din substante, ca apa. Astfel se produce oxigen sub forma de gaz. Hidrogenul  ce este eliberat odata cu ruperea apei este folosit pentru crearea a alti doi compusi care servesc la stocarea de scurta durata a energiei. Transferul sau poate realiza ulterior alte reactii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te pregatesti de vacanta? Nu are cine sa-ti ude florile cat esti plecat? Nu iti face griji....
Florile iti fac viata mai frumoasa, te binedispun si iti ofera oxigenul de care ai atata nevoie!...
Orhideele sunt flori superbe, ideale pentru apartament. Ingrijeste-le in mod adecvat si te vor rasplati cum frumusetea...
Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de...
Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci...
Plantele de apartament sunt frumoase si usor de intretinut, insa pot fi foarte sensibile. Iata 9 probleme...