Fripturi, sos picant

Lista articolelor despre fripturi si sos picant pe AflaCum.ro

Articole despre fripturi si sos picant

Citeste cele mai noi articole despre fripturi si sos picant publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fripturi si sos picant, pe AflaCum.ro!

Sosul picant de rosii este foarte apreciat in arta culinara.

Se prepara usor, desi dureaza ceva mai mult timp pana se ingroasa la fiert putin si poate fi folosit la fripturi, pizza, preparate din peste sau spaghete.

Ingrediente:

Sosurile pentru iarna sunt nelipsite din camarile romanilor. Exista diverse retete pe care cu siguranta le-ai incercat macar o data. Nu suntem siguri ca ai pregatit-o si pe cea pe care ti-o propunem azi. Vei obtine un sos supergustos pe care-l vei putea folosi in multe moduri.

Sos picant pentru iarna. Ingrediente pentru un kilogram:

- un kilogram de rosii;

Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand e cam penurie de legume si fructe gustoase? Avem reteta perfecta. E rapida si nici macar nu necesita fierbere!

Sos picant de rosii. Ingrediente pentru 2 litri(4 borcane de 0,5):

- un kilogram de rosii(daca se poate de gradina);

Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce te faci, insa, daca scapi prea mult ardei iute in compozitie, iar timpul nu mai e aliatul tau, astfel incat sa prepari alt sos? Nu te impacienta!  Ai o solutie rapida si sigura! Trebuie doar sa stii cum sa dregi sosul iute. Mai pe scurt, exista posibilitatea de a-i diminua gustul extrem de picant.

Cum sa dregi sosul pentru friptura, astfel incat sa fie mai putin picant. Exista alimente care reduc senzatia de iute. Iata care sunt acestea:

- paste, orez, vin sau suc de rosii. Adauga putin orez/paste/vin/suc de rosii in sosul picant si amesteca, din nou. Nu va mai arde pe nimeni insuportabil pe cerul gurii!

In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute din tomate proaspete sau bulion.

Ingrediente:

- 4 kg rosii
- 2 linguri piper negru
- boia de ardei iute
- sare
- radacina sau frunze de la o telina
- tarhon, otet de vin (optional).

Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.

Daca iti place sa combini aromele din bucatarie, iata cum poti obtine 6 portii de friptura de porc picante.

Ingrediente:

- 6 cotlete,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- ½ linguri de faina,
- o ceasca de vin alb,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de mustar,
- 2 castraveti murati in otet,
- sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie cotletele de grosimea degetului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.