Orice om adopta metode de lucru din familie sau chiar de la prieteni. Toate aceste metode devin rutine. Din pacate, nu toate sunt si sanatoase. Spre exemplu, exista obiceiuri vechi in bucatarie care nu sunt deloc recomandate, desi ai convingerea ca sunt ideale in orice moment. Despre acestea, in materialul urmator.
Obiceiuri de gatit pe care ar trebui sa le abandonezi:
Decongelezi carnea la temperatura camerei. Pentru a dezgheta mai repede carnea, ai tendinta de a o lasa pe blatul din bucatarie. Nu este cea mai sanatoasa optiune! In acest caz, reproducerea bacteriilor se accelereaza si carnea s-ar putea altera fara sa observi(bacteriile nu sunt vizibile). Expertii in sanatate recomanda dezghetarea carnii in frigider. Dureaza mai mult, dar carnea va ramane proaspata. O alta optiune rapida este dezghetarea in apa rece. Introdu carnea intr-un pachet etans si pune-o intr-un recipient cu apa. Schimba apa la fiecare jumatate de ora.