Cum sa GATESTI fara cusur. Evita aceste 9 GRESELI

Cum sa GATESTI fara cusur. Evita aceste 9 GRESELI

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

2. Nu folosesti uleiul potrivit. E tare bun uleiul de masline, dar nu chiar la orice tip de gatit. Pentru mancarurile ce necesita temperaturi ridicate, foloseste ulei de floarea soareului, pentru ca uleiul de masline are un punct de ardere foarte scazut.

3. Ingramadesti ingredientele in acelasi recipient. Lesne de inteles ca alimentele ingramadinte intr-o tigaie, sa spunem, nu se vor gati asa cum trebuie.

4. Pui prea putina apa in paste. Daca adaugi ulei peste apa, nu asiguri o fierbere sanatoasa pastelor. Fara apa suficienta, pastele se vor lipi! Mai bine pui apa in plus!

5. Gatesti usturoiul peste masura. Nu pune usturoiul in tigaie, prima oara. Se va arde. La temperaturi ridicate, acest condiment se adauga ultimul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos....
Ai o bucatarie mica in care simti ca nu ai loc sa faci nimic, ca te sufoci?...
Esti o gospodina veritabila? Atunci trebuie sa cunosti urmatoarele trucuri. Te vor ajuta enorm in bucatarie, iar...