Cum sa GATESTI fara cusur. Evita aceste 9 GRESELI

Cum sa GATESTI fara cusur. Evita aceste 9 GRESELI

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

2. Nu folosesti uleiul potrivit. E tare bun uleiul de masline, dar nu chiar la orice tip de gatit. Pentru mancarurile ce necesita temperaturi ridicate, foloseste ulei de floarea soareului, pentru ca uleiul de masline are un punct de ardere foarte scazut.

3. Ingramadesti ingredientele in acelasi recipient. Lesne de inteles ca alimentele ingramadinte intr-o tigaie, sa spunem, nu se vor gati asa cum trebuie.

4. Pui prea putina apa in paste. Daca adaugi ulei peste apa, nu asiguri o fierbere sanatoasa pastelor. Fara apa suficienta, pastele se vor lipi! Mai bine pui apa in plus!

5. Gatesti usturoiul peste masura. Nu pune usturoiul in tigaie, prima oara. Se va arde. La temperaturi ridicate, acest condiment se adauga ultimul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cutitele de bucatarie sunt foarte importante pentru orice gospodina! Cu cat sunt mai ascutite, cu atat iti...
Gospodinele au destule batai de cap, atunci cand trebuie sa curete legumele. Clasicul cutit consuma nervi si...
Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca...