Google chrome, browser

Lista articolelor despre google chrome si browser pe AflaCum.ro

Articole despre google chrome si browser

Citeste cele mai noi articole despre google chrome si browser publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre google chrome si browser, pe AflaCum.ro!

Browserul tau se afla printre printre vinovati atunci cand te alegi cu virusi enervanti. Bine, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija ce continut accesezi. Pentru a-ti usura demersul, iti spunem, astazi, care sunt cele mai sigure browsere!

Siguranta browserelor este testata in fiecare an de hackeri priceputi, in cadrul unui eveniment foarte bine organizat. Anul acesta, Edge, Safari, Firefox si Chrome au fost sususe unei sesiuni intensive de hacking, pe parcursul a 3 zile.

Google Chrome e pe primul loc la capitolul cele mai sigure browsere. Echipa Sniper(una dintre echipele de hacking participante la Pwn2Own 2017 ) a avut o singura incercare de a sparge browserul, dar atacul nu a putut fi pus la punct in timpul alocat. Asadar, ori vorbim despre un atac care ar fi functionat daca hackerii aveau mai mult timp la dispozitie, ori despre o vulnerabilitate ce a fost, deja, rezolvata.

Optiunea Pin Tab va ajuta sa tineti la indemana paginile web des accesate in Google Chrome, deschizandu-le in mod automat atunci cand accesati browserul.

Iata cum se foloseste aceasta optiune:

Accesati pagina web pe care doriti s-o aveti la indemana.

Uneori barele de unelte pot fi instalate pe un computer, o data cu un nou sotware si pot schimba motorul de cautare a browserului intr-unul de calitatate mai slaba, ce contine multe reclame sau intr-unul pe care nu doriti sa-l folositi.

Iata cum puteti schimba motorul de cautare implicit al unui browser, pentru a contine preferintele anterioare:

Firefox.

In primul rand, ce este un bookmark?

In momentul in care gasesti un site pe care stii ca il vei accesa destul de des sau a carui locatie/adresa iti doresti sa o salvezi (poate pentru ca ai gasit site-ul respectiv cu greu), poti salva in browserul tau adresa acestui site, ca bookmark. O data adaugat ca bookmark, site-ul respectiv va fi doar la un click distanta.

Cum poti salva (ca fisier separat) bookmark-urile salvate in browserul tau (pentru a le putea accesa usor si de pe alte calculatoare) vei afla imediat.

Pentru utilizatorii Mozilla Firefox

Deschide browserul.

Pentru o buna functionare a calculatorului (si pentru a mai elibera memoria acestuia) se recomanda ca fisierele temporare (cache-ul) obtinute in urma navigarii pe internet sa fie sterse periodic. Cum poti face acest lucru, vei afla imediat.

Pentru Mozilla Firefox: deschide browserul.
In coltul superior din stanga vei vedea un buton portocaliu pe care scrie Firefox. Click pe el. Din submeniul rezultat, selecteaza "History", apoi "Clear recent history".

O data ce se va deschide fereastra "Clear all history", bifeaza casuta Cache si da click pe "Clear now".

Browserul Google Chrome este recunoscut pentru consumul mare de memorie pe care il exercita asupra memoriei RAM. Din fericire, exista cateva posibilitati simple de a remedia aceasta problema.

De ce consuma Chrome  memoria RAM cu repeziciune:

- deschizi prea multe TAB-uri pe care uiti sa le inchizi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Stergerea periodica a istoricului de navigare este o masura de securitate indicata si absolut necesara, mai ales...
Browserele telefoanelor cu sistem android pastreaza lista tutror site-urilor vizitate. Acest lucru va poate ajuta sa accesati...
Safari este un browser foarte cunoscut, creat intial pentru computerele Apple. Recent, Safari a fost modificat sa...
Retelele de internet wireless au devenit din ce in ce mai populare, in ultimii ani. Atunci cand...
Vrei ca Google sau Bing sa nu mai stie ce ai cautat pe internet? Atunci trebuie sa...
Modul Incognito sau privat al unui browser este o caracteristica care permite unui utilizator al unui computer...