Gyros, kebab

Lista articolelor despre gyros si kebab pe AflaCum.ro

Articole despre gyros si kebab

Citeste cele mai noi articole despre gyros si kebab publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gyros si kebab, pe AflaCum.ro!

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

Gyro (gyros) este un tip de sandwich grecesc ce contine carne de miel, de vaca, pui sau chiar de porc si care se serveste de obicei in pita (o lipie).

Pentru a face Gyro iti trebuie urmatoarele ingrediente: 700g de carne de miel, curcan, vita sau pui (pulpa sau file); 4 linguri de ulei de masline; 6 pita (lipii)  mari; ¾ de cana cu iaurt; sucul de la o lamaie; o jumatate de castravete  mic taiat felii; o ceapa rosie taiata felii; cateva fasii de salata verde; o rosie mai mare taiata in 6 bucati.

Se pune o tigaie la incins in care mai apoi se pune carnea cu 2 linguri de ulei de masline, cu sare si piper.

Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea  kıyma (carne tocata).

Acest tip de kebab presupune doar carne de miel (se accepta si un amestec de miel cu vita) ce este foarte estetic pe farfurie alaturi de un pilaf sau de un ghiveci de legume la care se poate alatura un iaurt diluat  din lapte de oaie (ayran) si nelipsita lipie. 

Iata o reteta simpla pentru a face Adana Kebab.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.